Welkom op de website van toerclub Walcheren !


HOT NEWS: Beste leden,

De door de regering op vrijdag 26 november afgekondigde maatregelen staan het buiten sporten na 17.00 uur niet meer toe.
De club ziet zich daarom genoodzaakt geen trainingen meer te organiseren in de avonden zolang de maatregelen gelden.

Namens het bestuur,

Leen van Tol
Bericht d.d.: 01-12-2021 om 21:12 uur door Leen van Tol


Zwalmstreek 2021

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Zwalmstreek 2021 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 81
09-09-2021 | Zwalmstreek 2021
De Zwalmstreek, camping Cantelear 2021


We zijn met 6 liefhebbers in 3 auto's (Siem, Piet van K, Cor , Leen D, Hans de J en Leen L) naar Munkzwalm gegaan, een heenweg met hindernissen in de buurt van de startplaats en in Belgie kom je dan op plaatsen waar je nog nooit geweest ben.
Maar toch na de omzwervingen goed aangekomen maar aangezien er daar nog alles gesloten was na vertrek van de Camping in het dorpscafé eerst aan de koffie en Piet ook aan het ontbijt.
Tot onze verbazing had dit cafe de zelfde uitbaters als voorheen het camping restaurant.

Het is mooi weer en na een beetje zoekwerk toch op het te rijden parcours uitgekomen.
Gelukkig eerst het vlakke deel daardoor kon iedereen in het juiste ritme komen, plaatsen als Hemelgem, Zinggem en Machelen werden zijdelinks aangedaan waarna we in Kanegem het beeld van den Briek (Schotte) een foto moment hadden een paar toevallig passerende dames (wielertoeristen) boden aan om de groepsfoto bij het monument van Briek mogelijk te maken. Een heerlijk zeer bochtenrijk parcours was door Leen D uitgezet, en hij wist de weg feilloos te vinden.

Daarna op naar de lunch locatie zo'n 15 km verder in Dentergem .Toen 51 km op de teller. In een mooie tuin met kunstgras gezellig de lunch genoten, de croc's madame en monsigneur waren evenals de spaghetti van Piet heerlijk en voedzaam waardoor we de heuvels met vertrouwen tegemoet reden.

De oude Kwaremont was de 1e, en voor allen te nemen in eigen tempo, ik heb wel flink moeten zuchten maar geen probleem.
Aan kasseien geen gebrek maar deze wennen nooit bij mij. Het bleef die dag heerlijk fietsweer, weinig wind zeer veel bochten en mooie wisselend landschap. Zulzeke, Schorisse, Rozebeke en Roborst waren enkele van de plaatsnamen die gepasseerd werden.
Indien van de route afgeweken werd was het zelden dat er terug gereden moest worden, Cor en Leen navigeerden dan zodanig dat de echte route nabij bleef.

Daarna nog wat van die heuvels waarvan de Kortekeer, Taaienberg, Steenberg en de Leeberg door allen werden geslecht.
Soms afgewisseld met wat kasseien stroken, gelukkig niet de hele Paddenstraat, halverwege afgeslagen naar de normale B wegen. Het Markedal is erg mooi met prima te fietsen wegen
Toch was ik blij de we weer in de buurt van Munkzwalm kwamen eenmaal weer bij de camping met 105 km op de teller konden we terug blikken op een prachtige tocht, zeer afwisselend en gelukkig zonder problemen.
De evaluatie tijdens het douchen was ook lekker op het zonnige terras daarna de camping verlaten en bij een frituur met mondkapjes plicht de patat al dan niet met een Thais gerecht goed laten smaken waarna iedere auto zijn eigen terugweg aanvaarde en ik door Siem omstreeks 20.30 thuis werd afgeleverd.

Leen L.
Kijk eens hoe ik ga!