Welkom op de website van toerclub Walcheren !


De hel van Piet

Begin forum > Mountainbiken > De hel van Piet 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
15-12-2013 | De hel van Piet
De hel van Piet te Hoogerheide.

Alweer mooi fietsweer als we verzamelen bij het Zepp. Ronnie, Tom, Piet B, Raymond (intro), Rob, Marcel , Leen v T met zoon en ik zelf, we hebben er zin in.
Iedereen is op tijd en vol goede moed rijden we naar Familyland, daar aangekomen zit Wim al te wachten en al snel komt Piet met Leo, de comissie deelt op voorhand al bolussen uit want Rob en Marcel moeten vroeger naar huis.

Na de koffie gaan we het bos in, meteen al aardig wat blubber en mooie technische stukken, Piet voorop en ik als achterrijder met de fluit.
De groep gaat in een mooi tempo door de bossen, de zon probeert het al, kortom een perfecte dag. Veel technische stukken ook aardig wat hoogte verschillen te overwinnen, wat is in het bos fietsen toch leuk.

We zien er allemaal al flink bespat uit, ik had nog wel mijn spatbord thuis gelaten, foutje blijkt nu. Slechts 1x hoeven fluiten, Leen z'n zoon had een zakkend zadel dat even opgetrokken moest worden.

Tot mijn verbazing kwamen we op een gegeven moment in Putte uit en het blijft afwisselend en mooi, geen andere dan lachende gezichten, zo hoort het. Hier een stuk heide en gaat de route over zeer bultig gras gedeelte voor diverse rijders, ook voor mij niet zonder problemen te nemen.

Nu mogen die het kunnen en willen op eigen snelheid er vandoor met Leo voorop, Piet komt dan achter in rijden. Net voor de manege een nat stuk daar duikt Marcel een diep spoor (plas) in en besluit Rob tot een andere route. Marcel probeert het nog eens, weer tot de assen in het water en ook dit loopt goed af.

Na een 30 km komen we na een duidelijk Belgisch bosgedeelte bij de Manege waar we genieten van een drankje en soepje, prima keuken daar. Rob en Marcel gingen van hier hun eigen weg, moeten dringend eigen programma volgen.

Toch moeten we na de gezellige lunch weer verder en komen in Huibergen uit bij een wedstrijd van dames, hier maken we de start mee, het gaat daar op tempo. Wij moeten daardoor een eind terug en komen op een stuk met zeer steile bulten, erg leuk en spannend, voor niemand een probleem.

Ook de nieuwe route is weer afwisselend en leuk, Piet weet altijd nieuwe met oude route af te wisselen. Het is wel een stuk droger in dit bos gedeelte. Na 40 km een kort overleg en nog zo'n 5 km dan is het weer mooi geweest, het gaat bij mij al wat wegen.

We komen weer terug bij Familyland met 45 km op de teller, nog heerlijk zonnig en geen enkel probleem dus weer een zeer geslaagde dag. De comissie legt meteen de datum voor volgend jaar vast, Piet, Leo, Leen met zoon gaan meteen door. Wij evalueren de dag met 6 overgebleven liefhebbers. Mooie route veel afwisseling uitstekende verstandhouding en ver genoeg voor iedereen. Toch vroeg thuis en meteen de fiets cleanen.

Leen L

Kijk eens hoe ik ga!