Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen


Bloesemtocht

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Bloesemtocht 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 69
18-04-2014 | Bloesemtocht
De Bloesemtocht.

Op zaterdag 19 april 2014 de tweede tocht van onze toerkalender, na de Ename classic volgde nu de Bloesemtocht. Het was verzamelen bij onze hoofdsponsor De Fietsmakker. Aanwezig waren een 25-tal leden van de TC Walcheren, een tiental leden van de TC Vlissingen en een drietal pedaleurs van een kwalijk allooi. Dus een prettige opkomst voor deze klassieker.
Na de heerlijke koffie waren we in een goed bui. Overigens wilt u misschien het merk van deze koffie weten, welnu, de koffie was getiteld "Fata Morgana". Een heerlijk bakje moet worden gezegd dat niet al te zwaar op de maag ligt, kortom je proeft het bijna niet.
Het startschot kon gaan klinken, maar geen wapen te bekennen, dus met vlagsignalen werden we op pad gestuurd. Nu was dat niet vreemd dat we als een schicht vertrokken, de vlaggen hadden immers als titel Batavus, Gazelle en Giant. Mijn ogen deden pijn, waar zijn de tijden gebleven dat een wijk werd opgefleurd middels kreten als b.v. Orbea, Kuota, Colnaco enz. Ook in dit gebied van de gemeente Vlissingen is de sportverloedering toegeslagen.
De groep werd gelijk ingedeeld op sterkte, uiteraard de blauwe trein van de TC Walcheren aan kop, daarna de rood-zwarte equipe van de TC Vlissingen en daarna de drie ongesponsorden. Als je zo'n ploeg ziet rijden is de gedachte als buitenstaander toch snel van: Fuseren met die handel, al die verschillende stammen is niet meer van deze tijd. Zoals vanouds was het eerste gedeelte van het traject even uitkijken qua verkeer. Maar ja, wie wil nu niet de agglomeratie Oost-Souburg aandoen. Het eerste grote obstakel was een afsluiting van de Gasunie, ik dacht dat die gasten alleen in Groningen zaten.
Na enige tijd een lekke band. Een voordeel bij een nadeel is dan het feit dat men gelijk in kennis wordt gesteld betreffende de leeftijden van de groep. Die was stokoud kan ik u vertellen. Men ging na reparatie de binnenband oppompen met een pompje. Ik heb nog even op Google gekeken, ik ben immers wel modern. Een dergelijk pomp is het laatst gezien in Nederland in het jaar 1896. Tegenwoordig is men in het bezit van patronen (CO2), maar we houden moed er komen nog meer tochten zag ik op de toerkalender.
Daarna gingen we het prachtige Zuid-Beveland in. Maar wat een tegenstelling maakt men dan mee. De fruitboompjes stonden er fris en fruitig bij en op de B-wegen langs deze boompjes fietsen allerlei gepensioneerde mannen met oude vellen rond hun lichaam die wilden bewijzen dat ze jeugdig blijven. Ik dacht gezien te hebben dat de fruitboompjes meewarrig stonden te schudden, maar dat kan ook de wind zijn geweest.
Natuurlijk heb ik beroepsmatig een onderzoek ingesteld wat deze Vutters behelst om steeds elk seizoen deze klassieker terug te laten keren.
De uitslag is zonder discussie de navolgende : Het fietstempo is laag, zodat de pensionada´s de telefoonnummers kunnen lezen van de boeren zodat deze opgebeld kunnen worden met het verzoek te mogen komen plukken. Dit ter aanvulling van hun pensioen.
Ondertussen werd Wemeldinge bereikt, alwaar kon worden gerust. Vaak wordt geklaagd dat de jeugd meer moet samenwerken in de samenleving, m.a.w. dat deze categorie de afkomst van een ieder opzij moet zetten om de toekomst op te kunnen bouwen.
De oudjes gaven op deze dag vanzelfsprekend weer eens een verkeerd voorbeeld, een groepje blauwe rakkers, een stelletje rood/zwarte lieden en een drietal gekleurde renners. En u raadt het al..........................van een samensmelting was geen sprake, iedere kleur apart.
Na het onvermijdelijke appelgebak, waar is het echte slagroomgebak gebleven, gingen we weer op pad. Trouwens die nieuwe penningmeester kan niet kapot, die wordt nog voor jaren gekozen..................................
Het tweede gedeelte van de tocht waren er geen wetenswaardigheden meer te vermelden. Door het fantastische weer was het een fabuleuze tocht.
Het was een prettige tocht met de hoogste complimenten aan de toercommissie voor een geslaagd evenement.
Tevens chapeau aan de koprijders, een prima tempo waardoor geen enkele maal renners in de achterhoede in de problemen kwamen, steeds werd er even na een bocht ingehouden. Prima.
De volgende tocht is dus op zondag 27 april 2014, een klassieker naar Brugge.
Alhoewel ik heb begrepen dat de kasteleinsdochter in Damme blijkbaar twee jaar ouder is geworden, is dit toch een evenement om aanwezig te zijn. En misschien zijn we zo gemotiveerd dat we nog langs het geboortehuis van een lid der Tc Walcheren kunnen pedaleren.

Fietsgroetend,

Ronnie Krocke.