Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Ooggetuigeverslag Brabanttocht

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Ooggetuigeverslag Brabanttocht 
Cor t Gilde

Auteur: Cor t Gilde
lid forum
Aantal berichten: 116
30-06-2014 | Ooggetuigeverslag Brabanttocht
Het was een drukte van belang afgelopen weekend in Zeeland. Duizenden deden de kayaktocht naar de Roggenplaat, begaven zich naar de Havendagen in Terneuzen, de Deltaweek in Zierikzee, de Zeeuwse Dag van het Paard in Vrouwenpolder, de Visserijdagen in Arnemuiden of Concert @ Sea op de Brouwersdam. En mensen met structuur naar de winkelstraten van de binnensteden.

Juist op deze zaterdag had de Toercommissie een âbuitenlandseâ bestemming op de kalender geplaatst: de Brabanttocht. Helaas bleek de TC afgeBløft te zijn door zoveel activiteiten: slechts 6 man stond aan de start. Dit terwijl hij alles heeft van een Klassieker, met alle elementen die erbij horen: klimmen, afdalen, voertuigbeheersing, tempo rijden, waaierrijden, een kasseistrook en inderhaast gerepareerd asfalt. Zelfs het maffiose opvoeren van het aantal kilometers van 125 naar 130km. Onderweg had de TC enkele tussensprints voorzien en vanaf 500mtr vòòr de finishlijn op het wegdek gekalkt waar die finishlijn lag. In Chaam werd, middels het passeren van het bekende witte kerkje, een eresaluut gebracht aan de Acht van Chaam. Niemand klaagde over de uitmuntende catering in het plaatsje Baarle-Nassau. Ultimo was de voorspelde regen omgeleid en bij het start- en aankomstpunt zelfs een bloemenstalletje geritseld van een plaatselijke teler van zonnebloemen en gladiolen, zodat iedereen zich een winnaar waande en elke renner zijn afwezigheid thuis met een bloemetje kon verantwoorden. Last but not least was de hele club om 16.00u thuis: appeltje eitje. Teleurstellend dat zo weinig clubleden deelnamen.

Conclusie: tocht geslaagd, volgend jaar beter.
--- Remmen is geen optie --- 
Tom  Louwerse

Auteur: Tom Louwerse
supervisor forum
Aantal berichten: 94
30-06-2014 | Ooggetuigeverslag Brabanttocht
Mooi verslag en foto rapportage!

Bedankt voor de inzet en organisatie. Wij boften dat je wat meer onder zwaardere belasting wilde trainen. Daar waren we goed mee, je was met Michel (gelukkig) haast niet van de kop af te krijgen.
Goed rekening gehouden met het kunnen van de groep en op aangeven de laatste kilometers wat rustiger aan gedaan.

Mannen het was wat mij betreft geslaagd.


N.B.: de helft van de groep heeft gereden met GPS. TCW wordt moderner en moderner.
Blubs! Waar is d'r blubs?