Welkom op de website van toerclub Walcheren !


ardennen

Begin forum > Race- cq toerfietsen > ardennen 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
17-08-2014 | ardennen
De Vlaanderentocht 2014

Ik wordt opgehaald door Piet om 8.10 waarna we naar de Mortiere rijden.
Daar staan al een aantal auto's beladen klaar en na dat Rob en Marcel er zijn vertrekken we in konvooi naar Munkzwalm. Prima fietsweer, 21 gr C soms zon. Totaal 14 deelnemers.

Daar aangekomen is het ook daar mooi fietsweer en het terras is in orde dus eerst koffie.

Half elf vertrekken we, Cor op kop met wisselende mede rijders, eerst naar Oudenaarde waar we de blauwe route willen rijden. Na wat zoekwerk en enige industrie terreinen komen we op de route en na de 1e berg (Kwaremont) meteen de spontane splitsing van A en B groep.

De B groep bestaat uit 8 man en is aan elkaar gewaagd, voor bijna allen is het parcours onbekend en we laten het over ons heen komen.
De Kwaremont is een echte doorhanger maar voor niemand een probleem dan komt de Patersberg het zuchten wordt al harder maar ook deze is te doen.

De Koppenberg is van andere orde en ik blaas me naar boven maar hoor achter me geluiden van vallend en stoppende fietsers, daar word soms een stukje gelopen wat ook niet makkelijk is.
Een eind verder de Mariabornstraat wat een rottige kasseien en nare afdalingen en klimmetjes, hier raak ik ver achter op de groep en moet er op me gewacht worden.

De volgende Taaienberg is weer geen probleem maar we krijgen al een beetje trek en zin om het zadel te verwisselen voor een andere zetel. We naderen de Muziekberg en besluiten om een terras te zoeken, dat lukt voor de kerk en het tijdstip kan niet beter want eenmaal daar gezeten gaat het fiks regenen. Er wordt stevig geluncht waarna we bij mooi zonnig weer de route weer oppakken.

De Muziekberg is zo makkelijk dat we hem niet opmerken, de volgende, de Hoogberg valt ook zat mee maar bij sommigen lag de lunch nog merkbaar in de weg. Dan opstomen naar de Kluisberg, we zien hem lange tijd naast ons dus kunnen er aan wennen en benaderen hem via een niet te moeilijke kant waardoor het vloeiend verloopt.

De terugweg is vlak maar erg zigzaggend en verwarrend waardoor hij toch zwaar gaat wegen op de duur.
In Oudenaarde aangekomen overleg en daarna komen we op de juiste route van de heenweg waarna we met 117 km op de teller kunnen terugkijken op een fantastische fietsdag.
De evaluatie was zoals dat hoort, iedereen gaf zijn mening, Frank was onder de indruk van een gebroken spaak, Cor van een konijn, een aantal van de Koppenberg, de zon scheen de consumptie op de juiste temp en met de douche was ook niets mis. Het diner samen prima geregeld.

De thuisblijvers hebben weer een heerlijke dag gemist.

Gr Leen.

Kijk eens hoe ik ga! 
Cor t Gilde

Auteur: Cor t Gilde
lid forum
Aantal berichten: 116
19-08-2014 | ardennen
Bedankt Leen. Zo veel enthousiasme is kicken voor de TC
--- Remmen is geen optie ---