Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen


Simpelveld

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Simpelveld 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
01-10-2014 | Simpelveld
Weekend Simpelveld 2014


Vrijdag 26 September

Vol goede moed reizen we vrijdagmorgen in de miezer naar Limburg, hoe verder we komen, hoe meer blauw in de lucht dat is hoopgevend.
Tom is kennelijk over Nederland gereden en is wat later in Simpelveld, er is een huisje voor de ATB ers en 2 huisjes voor de toerrijders via natuurlijke selektie bewoond.

Er zijn 4 ATB ers die deze dagen hun eigen plan trekken, een Ć¢€œAĆ¢€ groep waar vele foto's en film op de site.

De toerrijders hebben een A groep waarvan de rijders wat jonger zijn en een B groep met 3 Leenen, dat kan verwarrend zijn dus noemen we Leen L (Leen 1), Leen Tange (Leen 2) en Leen v Tol (Leen 3)

Bij de huisjes aangekomen schijnt de zon, wij lunchen even en maken ons klaar voor de openings rit.
We gaan 14.30 van start met A en B samen en omdat een vast plan ontbreekt is het begin rommelig, veel bebouwde kom maar eenmaal op gang komen we onder leiding van Frank in het open veld en rijden we een zwaar parcours met de Keuterberg als zwaarste klim.
Leen 3 (van Tol) heeft het deze rit zwaar maar zal dat de andere dagen goedmaken.

Allen genieten we met volle teugen en weer terug staat er 56 km op de teller en 775 hoogte meters.
Evalueren in huis want het zonnetje is weg, waarna we aanschuiven voor een pasta maaltijd in het restaurant weer reuze borden vol, waar bijna iedereen wel weg mee weet.
Zeer gezellig en volop verhalen van de verschillende groepen.

Thuis wat nakaarten en rond 23.00 gaan we naar bed.


Zaterdag 27 sept .

Na een gedegen ontbijt gaan we 10.00 op pad, de ATBers zijn dan al weg en de A (uitgebreid met Wim Molenaar) en B zullen een eigen route nemen.

Verslag van de B groep bestaande uit Piet (de klimgeit) , Rob, Leen 1,2,3 en Siem.

Eerst de Eyserbosweg, na een paar km dalen zijn we daar, voor iedereen goed te doen, Leen 3 is weer in normale doen, dan volgen een aantal leuke klimmetjes en mooie afdalingen met de Cauberg als flinke klim.
We volgen route 3 maar raken deze bij Maastricht kwijt en klimmen en dalen willekeurig tot we plots weer borden zien en terug op de route zijn.

De pauze in Noorbeek op een zonnig terras waar we een man telkens met een krat flessen zien rijden, daar worden we nieuwsgierig van. Het blijkt een bottelarij voor wijn te zijn, hij brengt de volle flessen naar een kelder.
De drankjes en vlaaien smaken voortreffelijk, onder een parasol is het prima vertoeven.
Dan naar Vaals de klim het bos in is pittig dat doen we dan ook naar eigen kunnen Leen 1 en Leen 3 blijven bij elkaar. Net voor Vaals route bespreking, we gaan naar het 3 landenpunt, drinken daar wat en gaan alternatief terug.
Boven aangekomen zijn we Rob kwijt, hij had kramp en kwam toch weer op tijd bij het terras.
De A groep komen we daar tegen. Na de erg mooie afdaling in Gemmenich meteen pittig klimmen en dalen tot de afslag waarna een mooie glooiende route tot Holset en daana weer.
Het laatste stuk vals plat naar Simpelveld viel wel mee, we komen na 84 km tevreden terug en er staan dan 1258 hoogte meters wat ook niet mis is.
Evalueren in de zon voor het huis daarna douchen en kijken hoe de anderen het er af gebracht hebben, de ATB ers zijn de lekkebanden kampioen en zitten volverhalen, de A groep met 121 km en veel hoogte meters uitgeblust maar tevreden. Wim M gaat meteen naar huis terug.

Het diner a la carte is divers, evenals de verhalen, bere gezellig en door de gevulde dag weer rond 23.00 bedtijd.


Zondag 28 sept.

Na een redelijke nachtrust en weer een gedegen ontbijt gaan we 9.40 op pad ook nu na de ATB ers, vandaag 1 groep onder leiding van Frank naar Vijlen, Vaals, Gemmenich, Epen, Schweiberg, Mechelen en Partij met als klapstuk de Gulpenerberg de zwaarste van die dag dan via de (Keizer?) en een hoogvlakte naar Huls waar een ruime afdaling tot Simpelveld volgde.

Ook nu een pittige eindronde, Frank bedankt, terug na 56 km en weer 776 hoogte meters, douchen, lunchen, evalueren en per auto op eigen gelegenheid terug. Piet levert mij na een voorspoedige rit om 16.15 thuis af. Organisatoren en regelaars en route mannen bedankt voor weer een grandioos weekend.

Leen 1
Kijk eens hoe ik ga!