Welkom op de website van toerclub Walcheren !


kustmarathon 2014

Begin forum > Mountainbiken > kustmarathon 2014 
Piet  Boogaard

Auteur: Piet Boogaard
lid forum
Aantal berichten: 17
11-10-2014 | kustmarathon 2014
Mooi op tijd waren wij op het Dorpsplein in Koudekerke, Leen Tange en ik. We hadden afgesproken met Leen L. en Marcel. Ron ging met een andere groep naar Zoutelande. We hebben al een beetje ingereden met Leen L voorop over schelpenpadjes naar de start. We waren niet de eersten, halverwege konden we aansluiten in de rij. Precies 8.45 uur werden we weggeschoten, moeizaam komen we op gang. We gaan nu anders dan de vorige jaren , we gaan richting Werendijke, dan Bosweg waar we bij de Tien Torens de duinen op gaan tot einde van de boulevard, dan naar beneden de Zoutelandseweg op. Bij het begin van het fietspad de duinen weer op. Hier stropte het aardig op, voor de eerste keer moeten lopen, eenmaal boven op het duin ging het prima met wind in de rug op naar Westkapelle. Daar was de route veranderd t.o.v. vorig jaar, geen trappen meer op en af, maar gewoon doorrijden over de zeedijk naar Domburg. Bij de Hoge Hil moest ik naar boven lopen, op naar het strand en daar kon ik nog redelijk fietsen. De andere jongens heb ik niet meer gezien. Bij de Lage Duuntjes gaan we het strand weer af , over het reguliere fietspad naar de Duinweg bij de Piraat het strand op. Hier nog een paar bekenden gezien die me behoorlijk aanmoedigden. Hier begon de tocht echt, hoog water, veel fietsers voor je die begrijpelijk ook de makkelijkste route nemen. Een paar keer geprobeerd om op te-stappen maar je kwam niet ver. Ik kreeg last van mân rechterkuit door het alsmaar op- en afstappen en lopen door het mulle zand. Toch heb ik nog behoorlijk kunnen fietsen. Bij een verfrissingspost bij De Veersedam heb ik wat gedronken en gegeten en daarna vlug naar het eind van de Pijlerdam omdat je die voor 12 uur gepasseerd moet zijn. Gelukkig kwam ik ruimschoots op tijd aan, het was 11.40uur dat ik het strand van Schouwen op reed.
Daar waar de hardlopers het strand opkomen even gestopt om een krentenbol en een banaan te eten en dan nog 9 km over het strand met de hinderlijke paalhoofden waar je tussendoor moet manoeuvreren. Je krijgt er wel wat handigheid in, maar het blijft oppassen dat je je zelf niet beschadigd. Gelukkig gaat het goed.
Bij camping de Duinhoeve gaan we van het strand af en dan krijg je de beruchte duinen van 14%. Waar ik normaal gesproken er goed opkom, doet het nu behoorlijk pijn aan mân bovenbenen. Nu de laatste 3 km naar de Ring van Burgh. Het is of ik vleugeltjes heb, de adrenaline zeker .Een paar minuten voor 01:00 uur kom ik over de finish. Daar krijg ik een medaille en een perencakeje van de plaatselijke bakker. Op de andere jongens van de Toerclub gewacht, die even na mij binnenkwamen. Marcel ging met de auto terug. Gelukkig gingen de Lenen wel op de fiets terug naar Walcheren. Ik bleef als derde man in het wiel zitten want mijn de accu was bijna leeg. Bij elk helling moest ik lossen en we hadden ook wind tegen. Leen L ging via Serooskerke naar Koudekerke en Leen T. en ik naar Middelburg. Op mân oude MTB heb ik geen kilometerteller, maar ik schat dat ik ongeveer 95 km heb gereden.

Piet Boogaard

P.S.: Voor de strandfietsliefhebbers is op 30 november de Strandrace van Scharendijke naar Westkapelle. Ik ben van plan om die te fietsen. Wie gaat er ook mee?