Welkom op de website van toerclub Walcheren !


De kop is er af.

Begin forum > Mountainbiken > De kop is er af. 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
29-10-14 | De kop is er af.
De kop is er af.

Een nieuw ATB seizoen is begonnen, met 6 TCW ers waren we zondag 26 okt in Sas van Gent voor hun jaarlijkse veldtocht.

Piet, Siem, Ronnie, Ronald, Jan en ondergetekende kwamen rond 10 uur daar aan en gingen vol goede moed van start. Eerst een stukje door de stad waarna het bolwerk en een klein stukje bos ons naar de brug bracht.
Het volgende niet verharde ging bij Westdorpe langs het water waarna een stuk verharde weg tot in Belgie, gelukkig is dat niet ver weg. De te volgen karresporen waren nog best nat waardoor we er bespat uit kwamen te zien, dat is ook wel een beetje de bedoeling.

Na 18 km was de verzorging, als gebruikelijk lekkere koeken en een sortement drankjes. Daar even bij bepraat met Henk en andere TC Sas sers waaronder Ronnie de inmiddels 81 jarige volhouder.
Als we verder gaan kruisen er veel motoren onze route ook wel leuk om te zien, zij genoten op hun manier.

Na de grote weg overgestoken te zijn kwamen we weer op een zeer landelijk weggetje dat steeds smaller in een spoor uit kwam wel goed te doen allemaal waarna en bosrijk gedeelte soms zeer natte stukken, meestal ruime paden, soms kiezen tussen veel of een beetje modderig.

Wij zijn in de loop van tijd al redelijk met de route vertrouwd, mogelijk lag daardoor het tempo aan de hoge kant. Als we weer terug zijn staat er op mijn teller 52 km.

Eerst de fiets afspuiten, douchen waarna de evaluatie in de zon op het terras, heerlijk, Ronnie zorgt voor de bolus en de drankjes, wat wil je nog meer, iedereen zeer tevreden en voldoende vermoeid.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga!