Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
24-05-2015 | Tongeren
Tongeren, de Houbben tocht.

Daar gaan we op af, zaterdag 23 mei, Ronnie staat al klaar als ik hem ophaal.
Het is bewolk maar niet koud, enige miezer onderweg maar de reis naar Tongeren gaat voorspoedig en daar is het mooi weer. Goed verzorgde bewaakte fietsenstalling!
Nadat de papieren opgehaald zijn gaan we rond 10.00 van start, we rijden achter anderen aan maar zien geen pijlen en gaan twijfelen of we de goede weg hebben.

In België geen pijlen op borden maar op de weg geschilderd ontdekken we en gaan vol goede moed verder. Bij Tongeren glooiend land, daarna gaan we de Voerstreek in en daar leuke hellingen van 7 en 8 procent, voor mij goed te doen en Ronnie hoeft niet te schakelen die kleppert gewoon naar boven. Het wordt steeds zonniger en bij de 1e stop op 50 km is het zomers warm.
Banaantje en sinas moot, reepje en sportdrank naar wens en behoefte.

We gaan verder waarna het weer betrekt, nog steeds de heuvels in de voerstreek ,erg mooie omgeving.
Soms de Maas over en een lang stuk langs een kanaal, daar met wind tegen en Ron op kop, ik aan't wiel rijden we hele groepen voorbij dit tot een dorp met ruige kasseien, daar mindert iedereen!

Na 70 km op een helling de 2e stop, nu ruime keuze uit drankjes cake, reepjes enz. weer lekker in de zon. We klimmen verder en komen weer in het glooiende landschap, de km's gaan wegen, het betrekt weer en in de laatste 4 km zelfs enige regen.

Als we dan na 100 km terug zijn, dik tevreden, het is net 14.30 geweest dus meevaller in de tijd nu even evalueren met taart en Leffe, het beloofde pakket ophalen en bewonderen.
Terug bij de auto een vervelende ontdekking, de lampen laten branden, ze waren nu uit!!
Met behulp van Belgen de auto op straat gezet en Ronnie vind een rijder van ENDURA die ons helpt om te starten, na enige tijd lukt dat en kunnen we toch naar huis.

Rond 18.00 weer thuis moe maar zeer tevreden, Ronnie bedankt.

Kijk eens hoe ik ga!