Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Vlaanderen

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Vlaanderen 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 69
06-09-2015 | Vlaanderen
Op zondag 6 september 2015 de klassieker in Oost-Zeeuws-Vlaanderen.
Dit wordt een serieus fabuleus verslag. Na het vorig verslag van de Brabantse tocht ben ik een paar maal onheus bejegend. U kent dat tegenwoordig wel : ramen ingegooid, in de sloot gereden, mijn Bottecchia beschimpt, mij niet uit de wind houden, de koppositie opgedrongen krijgen enz.
Vandaar dit positief epistel. Verzamelen op de Mortiere was al een pluspunt, heerlijk asfalt aldaar in tegenstelling tot het ZEP-terrein, wat deels onverhard is waardoor de kans op een platte band al gelijk wordt verhoogd. Een ieder was aanwezig, de namen heeft u kunnen lezen op de site van onze vereniging. Er was zelfs een Belgische gastrijder bij. De contacten met zijn vereniging zullen worden aangehaald, waardoor we hopelijk het volgend seizoen een week naar Wallonië c.q. Luxemburg kunnen gaan. Maar goed voorlopig stonden we na een declarabele rit door de tunnel bij het busstation te Terneuzen. Ook Omroep Zeeland was aanwezig, dus binnenkort een sfeerverslag van onze club op TV. Gelukkig was het perfect weer, redelijk windje, een beetje zon en een verfrissende temperatuur. Hans had zijn zaakjes prima voor elkaar, je zal toch zoân tocht uit je hoofd moeten leren, tegenwoordig zijn daar GPS apparaten voor. Het werd een fantastisch evenement door het Vlaamse land, al slingerend kwamen we op de mooiste plaatsen. Het tempo was perfect, dus geen afvallers en niemand is deze etappe in de problemen gekomen. Wel nog een negatief, anders gezegd treurnis gezicht. We zagen ook in de verte de Hedwige polder die onder water moeten worden gezet. Wat een blunder die dit heeft beslist. Uiteindelijk kwamen we bij de rustlocatie, nabij Paal, de startplaats van de wandeltochten in het land van Saefthinge. Fabelachtig uitgekozen door de commissie. Uitmuntend. Voor ieder wat wils, op wat voor gebied dan ook. Heerlijke consumpties, en een vriendelijke gastheer. En ook had de asfaltcommissie er voor gezorgd dat het tijdens onze rust ging regenen. En voor wie wil kennismaken maken met een uiterst charmante ober, jammer dan, de openingstijden van de zaak houd ik voor mijzelf.
Na de rust werd de etappe nog rooskleuriger, allerlei plaatsnamen passeerden de revue, zoals :
Tasdijk, Wulpenbek, Hoek van Dijke, Kwakkel, Reuzenhoek enz. De tocht bleef het pedaleren waard ; rustige wegen, slingerend, ongelofelijke landhuizen, gestroomlijnde koeien enz.
Uiteindelijk kwam Terneuzen als finishplaats toch nog in zicht. De teller gaf 100 km. aan, hetgeen werd gevierd met een cola, biertje enz. Een geslaagd evenement in alle opzichten.
De complimenten aan Hans, een dikke voldoende !! Ga zo door !!
 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Hans de Jonge
forum
Aantal berichten: 7
07-09-2015 | Vlaanderen
Ron namens de toercommissie bedankt voor dit positieve epistel.
Blij dat de "maatregelen" na de tendentieuze berichtgeving over de ronde in Brabant, je tot inkeer hebben gebracht. :-) Het is een nu een duidelijk verslag. Geen vage toespelingen over het wel of niet goed functioneren van toercie leden. Ook je positieve houding over gebruik van moderne apparatuur bij onze vereniging is opmerkelijk te noemen. Nogmaals bedankt.