Welkom op de website van toerclub Walcheren !


2-1-2016

Begin forum > Mountainbiken > 2-1-2016 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
03-01-16 | 2-1-2016
Zottegem 2-1-2016

Met 8 man op pad,op de afgesproken tijd is iedereen aanwezig en we vertrekken dus op tijd naar Zottegem. 3 auto's in file, zonder probleem meteen naar het juiste adres.
Het voorspelde slechte weer blijft uit en onder perfecte omstandigheid gaan we van start. Vrijwel meteen de modder in. Auke en ik doen de kortere versie.
Ik ben heel blij met een werkend achterspatbord, vele anderen zien er snel rondom modderig uit.
Het verharde en onverharde wisselt vaak en de Belgische B wegen, vaak niet verhard zijn ruim van plassen en blubber voorzien.
Het fietsen is vaak zoals een krab loopt , het voorwiel naar boven het achterwiel naar beneden en dan maar zien in beweging te blijven.
Een paar indrukwekkende afdalingen ook ruim van blubber voorzien eng om te nemen maar achteraf leuk dat het lukte. Soms even stoppen om de drek van tussen het frame te halen.

Het vals plat naar boven duurde soms lang maar ook daar kwamen we door.
De 1e afslag naar een kortere route (30 km) miste ik, gewoon niet gezien, Auke zag deze wel.
Na zo'n 30 km een klim in het enige bos met zeker 40 bomen komt Marcel in de problemen, hij trapt zijn ketting dubbel.
Kan je nagaan welk vermogen zo'n man kan opbrengen, gelukkig is 30 mtr verder de verzorgingspost met ophaaldienst waar hij naadloos kon instappen voor de terugtocht naar de startlokatie.

Zoals meestal is de verzorging prima, cake ontbijtkoek, chocolade, rozijnen, cola en sportdrank, lekker bijtanken en bijpraten, de sfeer is uitstekend.
Verder weer de onverharde klimmende en dalende wegen meestal net te doen. Soms moest er op mij gewacht worden en gelukkig voor mij kwam de splitsing naar 40 km route in beeld.
Ronnie stond er per ongeluk voor maar Jan en ik gaan via deze 40 km verder.

Ook nu dezelfde zware omstandigheden maar wat genieten wij daarvan. Jammer dat op de laatste km door Jan en mij een pijl gemist is maar met behulp van een paar Belgen die ditzelfde hadden toch op de finish aangekomen, ruim 46 km op de teller.
Nu de fietsen schoon spuiten, wat een klus, dat was lang geleden dat er zoveel modder weg gewerkt moest worden. Kilo's lichter op naar de evaluatie.

Auke en Marcel waren daar al, nu even op de anderen wachten. De trappist, de hotdog en de bolus smaakte prima!
Als na verloop van tijd Tom, Siem, Ronnie en Hidde met hun ervaringen komen heb ik wat gemist, Siem was over de kop gevlogen en hun route was nog pittig geweest.
Kortom een prachtige veldroute met mooi weer en blije deelnemers.

Leen

Kijk eens hoe ik ga!