Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Herzele 13-2-2016

Begin forum > Mountainbiken > Herzele 13-2-2016 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
14-02-2016 | Herzele 13-2-2016
Herzele 13 feb. 2016

Met 6 liefhebbers op pad naar Herzele, ruim een uur rijden naar de Zwalmstreek.
Het inschrijven verloopt soepel alle medewerking voor het goedkope tarief, dat was vorige week heel anders.
Het is koud maar droog als we van start gaan. Bijna meteen al een pijl gemist en moeten we een stukje terug maar eenmaal op weg verloopt het beter.
Als we eenmaal in het veld komen blijkt dat de regen van afgelopen dagen er voor gezorgd heeft dat het op veel plaatsen erg glad en modderig is.
We worden met grote regelmaat door zeer nauwe paadjes gestuurd die ook meestal hellend en glad zijn, goed sturen in een gootje is een vereiste.
Redelijk snel besluit Piet om de korte route van 36 km te nemen, erg verstandig want het blijft niet lang droog, nog geen regenbui maar miezer.
We komen op de route ook op niet verharde stukken die nogal tot gort gereden zijn ook daar is goed sturen vereist.
De zeer smalle paardjes eindigen meestal in een modderzooi en bij de hellingen moeilijk te nemen maar bij het dalen best eng maar erg leuk om er heelhuids door te komen.
In goede harmonie met een incidentje waarbij een comissie lid uit Souburg de voorzitter aan de kant zette met een schouderduw ook dit verstoorde de sfeer niet en werd verbaal opgelost.

Doordat het overal glad was ontkwamen de meeste deelnemers niet aan een blubberval, Siem, Jan, Ronnie en ikzelf zagen er dan ook besmeurd uit aan het eind van de rit.
Na zo'n 25 km was er een verzorging met soep, koeken, chocolade en meer lekkers, dat smaakte erg goed. Eenmaal weer een stukje verder de afsplitsing van de CRACKS en de jongens.
Jan, Piet en ik gaan voor de 36 km en Tom, Ronnie en Siem voor de 47 km verder.
Hier volgt een eindeloos fietspad met vals plat, ook daar komen we door maar Piet besluit nu om over de weg terug te gaan, dus Jan en ik gaan de route vervolgen.
Bij het vals plat naar beneden is het nu verstandig om door het gootje te rijden maar dat spat nogal.
Ook nu door de regen die inmiddels wat ruimer valt over bijzonder gladde gedeelten waarvan 1 met een middenpad met aan weerszijde trekkersporen van grote diepte, op dit pad ga ik bijna het trekkerspoor in en kan op tijd stoppen en over het diepe spoor mijn voet neerzetten waarbij mijn voorwiel precies op de rand bleef hangen, geluk is soms nodig!

Daarna alweer een paar smalle paadjes die nogal steil opliepen en daardoor niet meer rijdend te overbruggen door ons, zo komen we dan nat en vermoeid terug aan de finish waar Piet net zijn fiets schoon stond te spuiten, hij had de route van de wegtocht gevolgd.
De evaluatie was goed, het was koud nat en moeilijk, in een prachtige omgeving en daardoor een tocht om niet snel te vergeten.
Ook de “mannen” kwamen goed en heelhuids aan de finish, zij hadden ook het nodige meegemaakt en zagen er dienovereenkomstig uit.
De terug reis verliep voorspoedig, waarna een korte hergroepering bij het Zep.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga! 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Jan Beije
forum
Aantal berichten: 16
14-02-2016 | Herzele 13-2-2016
Prachtig verslag Leen !
Ik had, dat zul je begrijpen, gisteravond moeite om in slaap te komen na het incident met het commissielid. 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 69
15-02-2016 | Herzele 13-2-2016
Hoi Leen,

Fabuleus verslag.
Complimenten.

Dat commissielid uit Souburg.