Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen


start fietsseizoen, althans voor mij

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > start fietsseizoen, althans voor mij 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Werner den Exter
forum
Aantal berichten: 2
31-03-2016 | start fietsseizoen, althans voor mij
Heb toch een spiertje verrekt bij cretes de spa waardoor de gympen even aan de kant moeten. Niet getreurd ik heb een pracht van een racefiets dus tijd om de fietsspieren uit hun winterslaap te halen. Een mooie windstille dag vandaag, ik kan op weg.
Dat doe ik heel verantwoord dus geen snelheid zichtbaar op het klokkie alleen de tijd, rustige kilometers en je door niet of niemand gek laten maken. Eerste realitycheck: er bestaat hier in de polders van Zeeland helemaal geen windstil man, weet je dat nu nog niet?
Toch genietend draai ik mijn rustige kilometertjes op een lange polderweg. Ik kijk af en toe achterom voor het verkeer. Shit wat is dat, ik word snel ingelopen door een mtb NEEEE!! In de fractie van een seconde die ik omkeek heb ik de situatie overzien en ingeschat, opties worden verzonnen en verworpen.
Nee langzaam tempo verhogen lukt niet meer hij is te dichtbij, bovendien houd je dat helemaal niet vol met die halve fietsbenen.
Nee aanpikken laat alleen maar zien dat het van ‘niet kunnen’ is en maakt zijn overwinning alleen maar groter.
Nee er is geen afslag te vinden waardoor ik ineens kan besluiten een andere pittoreske route te pakken.
Nee Werner, fietsende mannen zijn haantjes en deze mentale tik zul je moeten incasseren 1-0 voor de mtb’r.
Ik heb één geluk, ik heb mijn mp3 speler op waardoor ik straks zijn overdreven vriendelijke groet niet kan horen. Ik ken hem wel die vrolijke goedemiddag met in de onderliggende regels: Toon respect jij want ik fiets je zoek! Ik bezig hem ook geregeld als ik midden in het seizoen mijn kracht terug heb.
Hij komt voorbij, ja hoor hij heeft ook nog een zware fiets met een super dik frame en grote schijven in zijn wielen. Och de vernedering, de vernedering. Ik zie het fietsseizoen gelijk niet meer zitten. Thuis hang ik de fiets in de schuur en ga fulltime de wandelsport bedrijven ik weet het zeker.
Tsjonge de patser heeft zelfs een mooi blauw nummerbordje achterop, wacht eens een nummerbord??
Hahaha het wordt een mooi seizoen en ik kom jou nog wel een keer tegen als de benen zijn ontwaakt jongen, ik fiets jou en je snorfiets helemaal zoek terwijl ik een welgemeend Goedemiddag roep als ik je voorbij knal.
 
Cor t Gilde

Auteur: Cor t Gilde
lid forum
Aantal berichten: 116
31-03-16 | start fietsseizoen, althans voor mij
Werner, wat een mooi stukje proza. Jij kunt meer dan fietsen en lopen. Balen van dat verrekte spiertje. Enigste voordeel is dat je zo weer een beetje van ons/TCW wordt ;-) Succes met je herstel!
--- Remmen is geen optie ---