Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen


Vlissingen - Brugge - Vlissingen 2016

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Vlissingen - Brugge - Vlissingen 2016 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Peter Hoefkens
forum
Aantal berichten: 1
11-04-2016 | Vlissingen - Brugge - Vlissingen 2016
Vlissingen – Brugge – Vlissingen 2016
Op 8 april jl reed TC Walcheren haar toertocht Vlissingen – Brugge – Vlissingen. Deze klassieker onder de toertochten werd ook deze keer weer druk bezocht. Tussen 8.30 en 9.00 uur verzamelden de rijders zich op het veerplein in Vlissingen.

Tijdens de overtocht had iedereen de tijd om nog even wakker te worden, te huiveren van de wind en de afstand die gereden moest worden.

In Breskens aangekomen sprak Leen de menigte streng, dwingend, maar rechtvaardig toe en wees ons op de veiligheid en het doordraaien in het peloton. Vervolgens vertrokken we over de Zeeuws Vlaamse wegen richting IJzendijke waar de eerste van vele kasseienstroken op ons wachten. Deze eerste strook werd vooral gebruikt om het materiaal te testen.

Licht tot zware tegenwind werd afgewisseld met zijwind, om vervolgens de grens te overschrijden en het pittoreske Sint Laureins te doorkruisen. Al gauw kwamen we de volgende kasseienstrook tegen, richting Brugge. Net voor Brugge kreeg Tom een lekke band, die met vereende krachten vervangen werd, om vervolgens onze tocht te vervolgen. Brugge werd aangetipt, waarna we langs het kanaal naar Damme reden. Inmiddels hadden we de tegen –en zijwind achter ons gelaten en reden we in volle vaart Damme binnen.

Op de “Grote Markt” van het historische Damme werd bij restaurant “De Pallieter” een hapje en drankje genuttigd. Voorzitter Jan vertelde ons over financiële meevallers, en bij het ontbreken van de penningmeester, werd de koffie betaald door de club. De uitbaters van “De Pallieter” kleedde het appelgebak aan met slagroom en ijs. Dit werd in stilte, genietend van de zon, genuttigd.

Vervolgens werd de tocht weer voortgezet. Van de “Grote Markt” naar het kanaal werden onze magen op de proef gesteld en reden we met zure smaak van de slagroom richting Sluis. Ook hier weer enkele kasseienstroken, om onze rit richting Retranchement te vervolgen.

Langzaam aan gingen de zenuwen opspelen, de eindstreep was in zicht en de TCW trein zette de kopman uit de wind en reden hem, via Groede, naar de eindstreep in Breskens. Jan Francke trok de sprint aan en in de Nieuwstraat in Breskens kom Ron als eerste zijn wiel over de eindstreep duwen. “61 jaar” op gewacht was zijn commentaar. Na huldigingen, kussen van de ronde miss en team foto’s van de TCW trein, ontvluchtte we de drukte via de brandgangen, terug naar het veerplein in Breskens. Nog steeds kon Ron zijn geluk niet op en trakteerde de TCW trein op een versnapering. Ron nogmaals bedankt.

Om 14.30 uur reden we weer de boot op. Hoewel we een toertocht hadden gereden, werden we ook nog educatief verrast door Leen over de verschillende soorten zand in de Westerschelde.

Cor, de trouwe achterrijder, kon eindelijk de fluit uit zijn mond nemen en werd er na aankomst in Vlissingen, afscheid van elkaar genomen. De TCW-ers uit de omgeving Middelburg werden door TGV Cor naar huis gepiloteerd.

Kortom een veilige, gezellige en geslaagde tocht. Op naar de volgende………
 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Jan Francke
forum
Aantal berichten: 1
12-04-2016 | Vlissingen - Brugge - Vlissingen 2016
Haha prachtig verslag, met "smaak" gelezen! 
Leen van Tol

Auteur: Leen van Tol
lid forum
Aantal berichten: 19
12-04-2016 | Vlissingen - Brugge - Vlissingen 2016
Ook in jou schuilt een groot schrijver Peter. Mooi stuk proza, complimenten. Leen 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Jan Beije
forum
Aantal berichten: 16
13-04-2016 | Vlissingen - Brugge - Vlissingen 2016
Mooi, smeuïg verhaal Peter. 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 69
13-04-2016 | Vlissingen - Brugge - Vlissingen 2016
Hoi Peter,

Door het vermelden van de plaatsen Groede en Breskens wordt je met onmiddellijke ingang benoemd tot erelid van West-Zeeuws-Vlaanderen.
Het is een fabuleus verslag !
Complimenten.

Ronnie.