Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Hoera
Hoera

Hoera! We hebben een jarige!

inloggen


Zijn wij idioten?

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Zijn wij idioten? 
Leen van Tol

Auteur: Leen van Tol
lid forum
Aantal berichten: 19
26-04-2016 | Zijn wij idioten?
Zondag 24 april vertrokken 9 mannen vol goede moed naar Driebergen voor een mooie tocht over de Utrechtse Heuvelrug. Onderweg wat buitjes maar bij aankomst was het droog. Fietsen uitladen, benodigde kleding/accessoires aantrekken, bakje koffie en op pad met wat blauw in de lucht. Dit veranderde snel en werden we geconfronteerd met een bui regen die ruw geschat 30 km duurde. Vervolgens werden we getrakteerd op een 50 km durende hittegolf waarbij de temperatuur opliep tot wel 7 graden en we weer lekker opdroogden. Deze droge periode werd hierna gevolgd door een 15 km lange hagelbui en andere natte troep, waarbij de temperatuur terug liep naar 5 graden boven nul. De laatste 5 km waren gelukkig droog.
Krachteloos, doorweekt en koud tot op het bot werd de finish bereikt. De fietsen zagen eruit alsof we een door de "moddercommissie" georganiseerde tocht hadden gereden. Sluitingen van helmen, verpakkingen van Snelle Jelles en mueslirepen konden vanwege de koude handen niet worden geopend. Douchen en een bak friet waren de remedie om weer enigszins bij de positieven te komen.
Als je bij thuiskomst je ervaringen vertelt, word je voor idioot uitgemaakt. Je vraagt je af: zijn wij dan idioten?
Het antwoord is volmondig NEE. Fietsen is een geweldige sport. Met elkaar hebben we onder barre omstandigheden een prestatie geleverd. Dat geeft een heel goed gevoel. Met grappen, grollen, ongein en bemoedigende praat trotseren we de elementen en brengen we elkaar naar de finish. Klasse mannen. Bedankt!!

 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Gerard Verhulst
forum
Aantal berichten: 10
28-04-16 | Zijn wij idioten?
Bar en boos om in zulk weer te fietsen. Ik heb die zaterdag de weerkaarten bekeken en ik had medelijden met jullie.
Het was te vergelijken met Luik-Bastenaken-Luik denk ik.
Volgende keer beter weer is te hopen.