Welkom op de website van toerclub Walcheren !


De Vertigo naar Vertigo tocht

Begin forum > Race- cq toerfietsen > De Vertigo naar Vertigo tocht 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Hans de Jonge
forum
Aantal berichten: 7
09-05-16 | De Vertigo naar Vertigo tocht
Gisteren 7 mei 2016 stond de Vertigo naar Vertigo tocht op het programma. Een twintigtal renners, de meesten gehuld in ons mooie nieuwe tenue, meldden zich in de Kapsalon Vertigo. Ondanks de drukke werkzaamheden in de kapsalon-werden we toch voorzien van een lekker bakje koffie. Bravo voor onze sponsor!!!
Na een foto moment gestart met de tocht, die ons door Vlissingen via Zoutlande, Grijpskerke, Vrouwenpolder naar Noord-Beveland voerde. Na wat gekronkel over Noord-Beveland via de Zandkreekdam naar onze tussenstop, een niet nader te noemen fietsers café in ’s Heer Hendrikskinderen, gereden. Hier wilde onze penningmeester ons trakteren op koffie met appelgebak. Deze keer had onze Cees een koopje. De uitbater van dit etablissement had niet op onze komst gerekend en er was dus geen appelgebak en we moesten het doen met een biscuitje. Maar een zonovergoten terras maakte veel goed. Sommigen waren dan ook driftig in de weer met de zonnebrandcrème.
Na onze stop was het zuidelijke gedeelte van onze tocht aan de beurt. Via Sinoutskerke en Nisse naar Borsele gereden. Inmiddels was de temperatuur behoorlijk opgelopen. We kregen wat verkoeling, omdat het laatste stuk van onze tocht langs de Westerschelde liep richting Vlissingen.
Na een prima verlopen tocht, van ongeveer 105 km, kwamen aan bij onze sponsor in de Scheldestraat. Hier werden we door Irene getrakteerd op bolussen en een verfrissend drankje!!
Al met al een geslaagde zonnige tocht.