Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Leupegem 24-12-2016

Begin forum > Mountainbiken > Leupegem 24-12-2016 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
25-12-2016 | Leupegem 24-12-2016
Leupegem.

Tom haalt mij op om 9.15 en bij het Zep staan Bert, Ronnie, Raymond, Siem, Marcel en Frans al vol ongeduld te wachten.
We gaan nu meteen op stap met Tom als voorrijder.
Het is als we daar aankomen al heel druk, geen parkeerplek in de buurt te vinden, allen dus apart parkeren. Het is droog, de zon probeert het en ongeveer 7 gr C.
Wel na inschrijven gelijk gestart, over een smalle weg langs een spoorlijn, na de 1e bocht een helling, het 1e stuk verhard maar het 2e stuk steil en onverhard, enigszins glibberig maar net te doen.
Aan gezien ik de anderen zag wegfietsen en het zwaar aanvoelde heb ik daar voor de 32 km route gekozen, voor mij geen slechte keus maar wel erg stil zo alleen.
De omgeving is prachtig want Leupegem is het Souburg van Oudenaarde, het sportkot een sporthal aan de spoorlijn bij het station.
Nog niet eerder op dit terrein gereden in de winter, regelmatig niet verharde stukken heel veel vals plat soms een heftig klimmetje maar net te doen waarbij je dan wel het juiste spoor nodig had.

De stop was zoals meestal in een boerenschuur en goed verzorgd, na de soep kreeg ik zelfs warme handen. De chocola, wafel en cake smaakte ook al!
De andere TCW ers niet meer gezien dus alleen verder meteen weer zo'n verrassend klimmetje daarna een splitsing en de 32 km over gelukkig verhard een heeeeeel lang stuk valsplat, dat zijn wij niet gewend en is erg pittig.

Wel ruim van de mooie omgeving genoten, eenmaal weer op de gezamelijke route bijna aan het eind mogen we over een oude spoorweg waar grof grind de ondergrond was.
Ook daar moest ik even aan wennen maar terug in het sportkot met 34 km op de teller en bij het genot van een pint kan ik tevreden terug kijken op een mooie rit.
Siem kwam na verloop van tijd terug als burger, had pech en moest ergens opgepikt worden met een derailleur die stuk ging.
Nadat de anderen ook weer terug waren, een gezellige evaluatie met zoals altijd een bolus van Ronnie, een snack van de organisatie en tevreden maar vermoeide TCW ers.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga!