Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Ride4Kids

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Ride4Kids 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 69
03-07-2017 | Ride4Kids
Ride4Kids =Zondag 2 juli 2017.

Op zondag 2 juli 2017 was de volgende tocht op onze toerkalender, weliswaar niet officieel, maar ingebracht door een lid van onze vereniging Peter Buursema.
En wel zeer terecht deze aandachtsvestiging. De opbrengst was immers voor het goede doel, te weten kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Omtrent deze ziekte de volgende vaststelling :
“..Iedere week worden, alleen al in Nederland, 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Van deze kinderen sterft 50% voor de leeftijd van 10 jaar, 75% wordt nooit volwassen..”

Voor dit doel gaat Peter met zijn club naar de Pyreneeën om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Op het programma staat onder meer Col du Tourmalet en Col Aubisque.

Op de aankondigingen naar de leden van de TC Walcheren toe gaven de volgende leden gevolg en melden zich bij de Cycle Hub te Middelburg :
1)Piet Boogaard
2)Leen Louwerse
3)Siem van den Haak
4)Edwin Bongaerts
5)Ronnie Krocké

Ieder van onze leden koos voor de 80 km., de TC Walcheren is immers goed getraind. Gelukkig was de regen verregend en het bleef de gehele koers droog. De route was met voorrijders, die zich perfect opstelden, waardoor er geen pedaleurs in de problemen kwamen, qua snelheid.
Men had gekozen voor een rustieke route, mooie weggetjes in Zuid-Beveland. De rust, met heerlijke oranjeflappen was in het industriegebied te Vlissingen bij Kloosterboer. Daarna kwam het Zeeuwse aspect aanbod, over de zeedijk en via het legendarische Ritthem terug naar de finish. Hier werd alles nog eens nagesproken onder het genot van een drankje.
Een woord van dank en de hoogste complimenten aan Peter en zijn team, alles was grandioos geregeld, geen enkel wanklank vernomen.
Hopelijk zal de opbrengst zich nog verhogen de komende weken voor dit goede doel.
En nogmaals succes toewensend aan Peter en zijn team in het Franse land.

Ronnie Krocké.

Nagekomen bericht van Peter.
Dankzij jullie deelname hebben we weer een bijzonder leuke dag beleefd en het geweldige bedrag van €698.85 op gehaald.