Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen


Grevelingen

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Grevelingen 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 69
21-07-2018 | Grevelingen
Grevelingen.

Op zaterdag 21 juli 2018 stond de Grevelingentocht op het programma. Dankzij de beheerder hebben we een uitstekende site tot onze beschikking, hij is er dag en nacht met bezig . Vergeleken met andere wielerclubs heel erg toegankelijk en volledig bijgewerkt. Ook de leden van onze vereniging waarderen dat, de toerkalender kende een zevental aanmeldingen voor dit evenement, maar zie op deze stralende zaterdagmorgen stonden er zelfs twaalf ridders van het smalle zadel opgesteld bij de vertreklocatie. Dus zal onze beheerder toch nog enkele reddingsacties moeten gaan uitvoeren in de toekomst om te bewerkstelligen dat opgave via de site mogelijk is.
De toercommissie was afwezig, geen probleem, want nu kunnen anderen hun talenten aanboren om de tocht te begeleiden. Dat viel nog tegen ! Grevelingen, tsja, hoe te fietsen. Uit de opsommingen bleek dat een ieder niet dezelfde aardrijkskunde leraar had gehad in het verre verleden, het woordje “verre” gezien het feit de grijze haren van de starters op deze 21e juli.
Zelfs Texel, Sas van Gent en Stiphout kwamen naar voren voor de weg naar Grevelingen.
Uiteindelijk werd toch overéénstemming bereikt en konden we vertrekken. Vanzelfsprekend ging het gelijk fout, bij de eerste mogelijke afslag kwamen we uit bij een sloperij. Deze afslag werd ingezet door een lid met een Canyon fiets, maar om die nu gelijk in een shredder te deponeren was ook weer niet nodig.
Richting Veere zijn we vervolgens gereden, allerlei honden ontwijkend. “Hij luistert anders altijd”, “hij steekt anders nooit over” enzovoort. Langs het oude voetbalveld van Veere ging de tocht, niet over het fietspad natuurlijk, maar gewoon over de hoofdweg de sluizen over. Daarna langs het vliegveld van Midden-Zeeland. Heel erg actueel onze club, want immers de Tour de France had deze middag ook de finish bij een vliegveld. Via allerlei mooie binnenwegen kwamen we vervolgens uit bij de Zandkreek om de oversteek te wagen. De koppositie werd steeds door een ander ingenomen volgens een bepaald principe waar we ooit les in hebben gehad. Niet een ieder had blijkbaar opgelet hoe te handelen in deze, want naarmate de tocht vorderde was geen enkele structuur meer te ontdekken met betrekking tot dit gegeven. Maar goed : “Vrijheid, blijheid”.
De Zeelandbrug kwam in zicht, dus ook de beklimming aldaar. Omdat de dokter ook aanwezig was, is blijkbaar voorafgaande aan deze col een pilletje uitgereikt aan een begunstiger van onze club.
Deze vloog de brug op en kon pas getemperd worden 5 km verderop.
Overigens zult u in dit uitmuntende verslag geen namen lezen, dit in verband met de privacy ingelast op 25 mei 2018. Allemaal onzin natuurlijk. Geen namen meer vernoemen, niet weten wie er lid is, geen mailadressen meer voorhanden, verzenden middels BCC enzovoort.
We kwamen na deze actie uit op Schouwen-Duiveland en langs het water ging het peloton voortvarend richting Bruinisse, gadegeslagen door de zeehonden. Bij de eerste beste gelegenheid in deze plaats zijn we gestopt met gierende remmen, windje achter, dus de koppositie was ineens populair. Dat viel echter tegen, een zooitje ongeregeld ontvangen van de TC Walcheren is geen pretje, dus het terras ging pas een halfuurtje later open. Dan maar verder richting Bruinisse. Omdat we vanzelfsprekend alle verkeersregels aan onze laars lappen, denderden we een pad in wat was verboden voor fietsers, hetgeen duidelijk kenbaar was gemaakt door een bord. Maar dat geld natuurlijk niet voor racefietsers. Gevolg klauterpartijen om op een dijk te komen en nog een hond overreden.
Uiteraard lezen we alles omtrent Trump, minister Blok, verlaging van de pensioenen, de doping van Froome en de bonussen van directeuren. Maar over de visserijdagen in Bruinisse zijn we onwetend c.q. dat lezen we nu net toevallig niet. Het gevolg is niet vreemd, we kwamen volop in het gewoel terecht en reden de toekomst (kinderen) gewoon omver. Het meest bizarre was echter dat we alle fantastische ijstenten voorbij passeerden zonder te stoppen.
Uiteindelijk kwamen we terecht in een restaurant en namen plaats. Sommigen durfden hun fiets niet weg te zetten uit het zicht, bang dat ze zouden worden gejat door die enkele visser die nog leeft. Nu ja, gezien de inferieure merken die tegen de schutting stonden, laat ik het zo zeggen, men is beter gewend.
U kent die fietsclubs wel, ze komen bij een terras en gaan gelijk alles verbouwen. Tafels verzetten, stoelen verplaatsen enzovoort. Een soort ongevraagd landje pik was dat vroeger op de lagere school. Wel humor dat we gelijk werden terecht gewezen, op “onze” tafel stond immers een bordje met de kreet “gereserveerd.”. Maar ja, dat woord kennen die Walcherenaren niet. Opgezocht in het woordenboek van de grootste Nederlander ooit, de West-Zeeuws-Vlaming Johan van Daele. En daardoor werden we verbannen naar een soort duivenhok. Het moet gezegd, prima cola en heerlijke appeltaart. De kosten van al het drinken werd betaald door de penningmeester, die zelf bezig was met de studenten in toom houden van de UCR.
Uiteindelijk konden we dan toch nog vertrekken. Alleen de voorzitter van onze club (geen naam i.v.m. privacy) zag de visserijkoningin staan en wilde met haar op de foto. Hij was echter zeer sociaal, ook het overige gepeupel van onze club mocht mee op de foto . Hij was helemaal onder de indruk van haar. Hieruit bleek dat het dorpje Arnemuiden, waar onze voorzitter is opgegroeid nooit een cinema heeft gehad. Want de hoofdrolspeelster van Turks Fruit zag er wel beter en uitdagender uit. Trouwens mijn broer werk in het ziekenhuis als broeder in Goes (zijn achternaam kan ik uit privacy overwegingen niet vermelden). Deze seinde mij in dat alle verloven van de hartchirurgen zijn ingetrokken na dit weekend. Nogal wat vergrijzende leden van de TC Walcheren zijn aangemeld voor een consult i.v.m. hartkloppingen na gestaan te hebben naast de visserijkoningin.
Nu kwam de formatie weer op gang langs een schitterend gebied van Schouwen-Duiveland.
Hopelijk hebben we geen projectontwikkelaars in onze gelederen die deze strook ook weer vol gaan bouwen met vakantiehuisjes.
In de buurt van Brouwershaven bleek dat onze club volop in de actualiteit mee gaat, een onverhard traject werd niet overgeslagen, maar net als in de Tour de France en de Giro bereden. Fabelachtig parcours langs het water. Ook de traditionelen waren weer op de achtergrond te horen. U kent dat wel : “Is dat wel de bedoeling”, “we hadden linksaf moeten slaan”, “straks hebben we een lekke band”, “kunnen we niet omkeren”, enzovoort.
Scharendijk in aantocht. Vooraleer deze plaats te bereiken hebben we vanzelfsprekend nog een paar toeristen het fietspad afgereden. Wat een gezeur van die gasten, toch geen horeca personeel aanwezig in onze provincie, dus wat komen die lui doen, op een fietspad notabene. Dat is toch immers alleen voorbehouden aan racefietsers. Overigens kon worden gehoord - ook op andere weggedeelten deze dag - dat we nu niet direct tot de populairste doelgroep behoren.
As u vroeger heeft opgelet komt na Scharendijke het stadje Renesse. De eerste scheurtjes in onze formatie was aanstaande. Het lied van Drs. P (het wolvenlied) werd van toepassing. Enkele rijders gingen rijden op achterstand. Na een strenge preek van iemand werd het tempo gematigd en gingen we richting Zeelandbrug.
Levensgevaarlijk deze oversteek, palen, verkeersborden, stoplichten, slagbomen, werklui, automobielen. Een wonder dat we heelhuids dit traject zijn overgekomen.
De toren van onze hoofdstad kwam in zicht zo op de Veerse dam.
Vervolgens zijn we weer neergestreken bij Cycle Hub, maar wat een droevigheid, we moesten de consumpties aldaar zelf betalen.
Het was een fabuleuze tocht en over twee weken naar Oost-Zeeuws-Vlaanderen, let op dat is geen West-Zeeuws-Vlaanderen.
Ik wens u veel geluk aldaar en wacht ondertussen de complimenten af van dit verslag.

Fietsgroetend.

Ronnie Krocké.
 
Tom  Louwerse

Auteur: Tom Louwerse
supervisor forum
Aantal berichten: 96
Site
22-07-2018 | Grevelingen
Ron (ik noem je naam, geen privacy dit keer), mijn complimenten voor dit verslag.

Volgens mij heb je alles erin genoemd hoewel ik dat niet eens kan weten want ik was er niet bij.

Blubs! Waar is d'r blubs? 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
22-07-2018 | Grevelingen
Wat een geheugen heeft die man, geweldig!

Nog bedankt voor het uit de wind houden op de Zeelandbrug.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga! 
Jan  Beije

Auteur: Jan Beije
beheer forum
Aantal berichten: 11
22-07-2018 | Grevelingen
Beste redacteur (Ron K) van een prachtig verslag van de schitterende Grevelingen toertocht.
Een tweetal opmerkingen/correcties.
1) In mijn geboortedorp was vroeger, toen ik véél kleiner was dan nu, wél een bioscoop.
Voor een kwartje mocht ik dan gaan kijken naar een film van Stan Laurel en Oliver Hardy.
Je hebt gelijk, de film Turks Fruit werd daar niet gedraaid, trouwens toen had Jan Wolkers zijn boek nog niet eens geschreven.
2) Ik weet ook dat de hoofdrolspeelster in deze film erg aantrekkelijk was en dat slechts weinigen met haar konden/kunnen concurreren, maar wees blij dát deze lieve Visserijkoning samen met zo'n stelletje zweterige TCW-ers op de foto vereeuwigd wilde worden. 
Cor t Gilde

Auteur: Cor t Gilde
lid forum
Aantal berichten: 116
01-08-2018 | Grevelingen
"... wacht complimenten af ...": pure uitlokking, dat is strafbaar. Desalniettemin met plezier gelezen.
--- Remmen is geen optie ---