Welkom op de website van toerclub Walcheren !


ATB Simpelveld 2018

Begin forum > Race- cq toerfietsen > ATB Simpelveld 2018 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
30-10-2018 | ATB Simpelveld 2018
Weekend ATB Simpelveld 2018


Vrijdag 26 okt.

Met 6 liefhebbers in 2 auto's op afgesproken tijd op pad naar Simpelveld, het is goed weer maar koud.
Als Piet met Siem en mij in de auto daar aankomen heeft Ronnie die samen met Marcel bij Tom in de auto zat al alle formaliteiten vervuld en kunnen we direct naar de huisjes.
Een huis met jeugd en een huis met wat ouderen, eerst wat lunchen en daarna op pad.

We gaan richting het noorden en komen op veel leuke paden vaak door parkjes met veel leuke en afwisselende heuvelachtige weggetjes. We blijven keurig bij elkaar en de gevolgde route is verrassend leuk en soms best spannend.
Ergens in de buurt van Landgraaf weer zo'n heuvel terrein, daar besluit Marcel een paar extra bulten te pakken maar als hij weer bij ons komt is het net een mijnwerker, helemaal onder het zand dan blijkt dat hij een inschattingsfoutje maakte en een fikse buiteling was het resultaat.

Gelukkig geen ernstige verwondingen, wel een pijnlijke hand en zorgen over zijn hoofd.
Het is intussen al wat laat geworden en we besluiten na de kaart bekeken te hebben de kortste weg terug te nemen. Ook nu langs mooie stukken met zeer verzorgd terrein.

Terug bij het huisje met 41 km op de teller is het mooi geweest voor de 1e dag.
Op het gemakje herstellen, douchen en naar het pasta restaurant in het dorp.
Daar is het druk als gebruikelijk maar Tom had besproken gelukkig, ruim en heerlijk gegeten kortom een prima 1e dag.Zaterdag 27 okt.

Vandaag starten we samen, het is wel koud te noemen we rijden eerst een stuk van de Mechelen route, een koppelstuk naar de Vijlener route missen we, niet erg maar na verloop van tijd gaan we terug en vinden de juiste koppeling.
De Vijlener route gaat door bos en diverse smalle wegen erg mooi maar ook pittig, eenmaal echt in het bos mooie paddenstoelen en extreem steile stukken te stijgen en dalen. Best enge stukken er bij.
Zo steil dat niet iedereen het fietsend redden kan en lopen is ook al geen pretje.
Piet en ik besluiten daar dat we beter alternatief verder kunnen terwijl Simon, Marcel, Tom en Ronnie de route gaan vervolgen.

Wij gaan naar Vijlen en zoeken een lunch adres, onder de kerk is een leuk café en daar komen na verloop van tijd ook de anderen naar toe, het is daar ook best druk op zaterdag.
We herstellen goed en gaan vanaf daar een andere route dan de A groep.
Eerst naar Vaals over leuke wegen en paden daarna Duitsland in waar ook leuke maar meer gematigde paden gevonden worden.
Nog een vlieger festival gepasseerd en daarna weer via een verrassend weggetje Nederland in.
Bij het huisje terug ruim 60 km op de teller en bijna 700 hoogte meters mooi, dik tevreden.
De A groep komt een uurtje later binnen en heeft ruim 80 km gereden en bijna 1400 hoogte meters maar ook zij zeer tevreden.

Na rust en douche naar het parkrestaurant, ook daar flink gebunkerd en gezellig na gekaart
kortom weer een geslaagde dag.

Zondag 28 okt.


De klok is verzet daardoor raak ik in de war en zodoende staat Simon om 8 uur voor het huisje van de jeugd terwijl 9 uur de bedoeling was. Maar in het kader van soepel met elkaar omgaan komt alles ook nu in orde en vertrekken we om 9 uur, vandaag gaan Piet en ik de Mechelen route doen en de anderen gaan weer naar Landgraaf om daar de ontbrekende stukken van vrijdag te fietsen. Het is pittig koud en winderig vandaag. Gelukkig heeft Marcel geen ernstige gevolgen na zij valpartij en kan hij vandaag gewoon verder fietsen.

Wij gaan via een achteruitgang het park uit en alternatief naar de route, deze vinden we in Eys.
Ook al hebben we een stuk eerder gereden vinden we het een mooie afwisselende niet te zware route.
We besluiten weer in Eys terug om nog een lusje er bij te doen en komen zo in een eenvoudig bosje en heel dicht bij het park uit. Dus vandaar nog maar een lusje en dan is het zo dat we tot onze verbazing dicht bij de sportvelden naast het park uitkomen.

Van daar naar het huis terug staat er 37 km op de teller, het is mooi zo.
Niet lang na ons komt Siem zuchtend binnen met verhalen over een mijnafval berg met technische paden en kou.

Tom, Marcel en Ronnie gaan rond 13.00 terug naar Zeeland wij eten op ons gemak en gaan daarna terug waarna we rond 17.00 weer thuis afgeleverd worden.
Een weekeind om met veel plezier op terug te kijken.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga!