Welkom op de website van toerclub Walcheren !


De oude doos

Begin forum > Mountainbiken > De oude doos 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
16-01-2019 | De oude doos
ATB veldtocht Sas Van Gent

Zondag 5 november 2000 was het zo ver, met 8 liefhebbers, Simon, Dirk, Guus, Kees, Sjef, Piet, Marjo en ( Bert niet, was geblesseerd) en ondergetekende de boot van 7.50 genomen en op naar Sas Van Gent. De tourclub daar had voor huurfietsen gezorgd ( wat een service!) en zou met een aantal leden van hun met ons de veldtocht meerijden. In tegenstelling tot de week hiervoor was het allemachtig mooi fietsweer en na het afladen en instellen van de fietsen en de koffie op pad.
Cris Soetens de regelaar van de fietsen op kop en de rest er achteraan, eerst een stukje verharde weg en dan de niet verharde, langs een kreek met daaraan mooie huizen. De groep lag al snel uit elkaar dus afgesproken om na niet verharde stukken op elkaar te wachten en omdat de pijlen soms verwijderd waren was het maar goed dat er fietsers bekend met de buurt bij waren.

Vrij snel kwamen we op Belgisch grondgebied door duidelijk nog niet verkavelde gebieden over niet verharde wegen die gezien de regen in de voorgaande dagen er best redelijk bij lagen.
Er was ook een tocht van bespannen wagens die vaak op dezelfde paden als de ATB ers kwamen, soms tegemoet en soms in dezelfde richting, best leuk. Wij wisten niet dat er in die streek nog heel wat bossen waren, nu dus wel. Een mooie route met afwisselend stukjes verhard en veel karresporen die soms moeilijk berijdbaar en daardoor leuk. Onder weg kwamen we een man tegen die ontdekt had dat men in de morgen anders reed dan later, hij had een routepijl gemaakt omdat de originele verdwenen was en hij toch iedereen wilde waarschuwen.

Na ongeveer 25 km was er een stop bij een boerderij waar koffie en cake voor elke deelnemer en in elke gewenste hoeveelheid. De boer was een praatgrage man die zijn erf elk jaar hiervoor beschikbaar stelt. Er werd redelijk doorgereden en op het laatst werd het wachten op elkaar wat minder. Het laatste stuk langs de expres weg was het minst leuk maar toen waren we moe en het was de kortste weg naar huis.
Om ongeveer 12.30 kwamen we op het eind/startpunt aan, eerst de fietsen schoonspuiten een pintje pakken en lekker douchen voor, iedereen was er een leuke attentie en ruim koffiekoeken.
Kortom een geslaagde veldtourtocht, 14.20 de boot gehaald en redelijke tijd weer thuis.

Leen

Kijk eens hoe ik ga!