Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Hoera
Hoera

Hoera! We hebben een jarige!

inloggen


Oude doos 5

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Oude doos 5 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
02-08-2019 | Oude doos 5
Jubileumtocht 3 juni 2000

Zaterdagmorgen 5 uur gaat de wekker af, voor mij onvoorstelbaar vroeg, op het gemak ontbijten en op naar de Voorborg waar de bus om 5.45 beladen zou worden.
Er waren voor mij ongeveer 4 man aanwezig maar aantal het liep langzaam op tot om 6 uur de bus arriveerde, deze werd snel en vakkundig door Adrie en Max beladen en alleen Vincent ontbrak.
Om 6.10 op naar Dinant, de reis verliep zeer voorspoedig, het busje van Piet moest in Belgie nog iemand oppikken, even na Brussel kwamen de groepen weer bij elkaar.
Om 9 uur waren we al in Dinant en omdat er in de bus al koffie was gedronken en onder druk van een strakke planning was er geen tijd om nog een kopje koffie te drinken, snel uitladen en verkleden en om 9.30 vertrek. Het was heel mooi weer en dit duurde de hele dag.
Net buiten Dinant het eerste klimmetje, er was vrijwel meteen in beeld wat de klimmers en wat de niet klimmers waren, ik behoor tot de laatste categorie.
Na een heel mooie route en slechts een keer een afslag gemist te hebben, kwamen we in een dorp met een wegomlegging, waar ook na een heftig klimmetje ( Kees weet er van) op een fietspad door het bos, lang mooi en erg vals plat. Gevoelsmatig fietsten we een flink tempo en op de teller bleef het maar net in de 20 bovendien duurde en duurde dat maar. Enkele tour rijders kregen daar de eerste draai om de oren. Wij moesten wel op een mooie hoogte uitkomen.
Na een mooie afdaling in voor mij bekend terrein was het restaurant waar de lunch gepland was.
Eerst koffie de chauffeur van de volgwagen ( Henk van der Linden) verrichtte hier goede diensten om de bediening op zich te nemen. Na de koffie kwam er (tomaten) soep wat zoutarm met ei en nog wat andere dingen toch welkom, in de ondertussen onbarmhartig schijnende zon. Hierna een appelpunt waar niemand omheen kon. Na een uurtje moesten we weer verder, de route ging nu de eerder als prettig ervaren helling op, de soep en appelpunt zat bij heel wat mensen hoorbaar hoog want ik ben door zeer veel boerende en zuchtende mensen ingehaald. De hierna komende route heb ik als zwaar ervaren, zeer mooi maar na verloop van tijd mochten van mij de hellingen korter, minder steil en minder in aantal zijn. Dit gold kennelijk voor meerdere fietsers want de volg bus raakte na verloop van tijd steeds meer gevuld.
Na ongeveer 100 km had ik de broekzakken zover vol dat ik om nog een terrasje ben gaan vragen, dit verzoek werd niet ingewilgd tot mijn spijt. Gelukkig stopten we bij een paar huizen waar iedereen door de bewoners een of meer bidons water liet vullen dus waren er meer aan een verversing toe.
De route was nog steeds mooi en ondanks een lichte dreiging van regen bleef het droog.
De laatste kilometers gingen langs een mooi riviertje en als vals plat maar beneden, om 16.30 waren we weer in Dinant. Een groot compliment voor de 3 dames ( Marjo, Tanja en Marjolein) die zich van de sterkste kant lieten zien, niemand haakte af en allen kwamen goed aan de meet.
Een evaluatie in de weer teruggekeerde zon was wel op zijn plaats evenals een drankje. Het eten was dik voor elkaar en de stemming zodanig dat we soms wat luidruchtig werden.
De terugreis, inclusief een aparte tombola, verzorgd door een comité van vrolijke mannen ( Martin en Simon) droog tot Brussel en daarna in echt slecht weer verliep voorspoedig, ondanks dat we moesten omrijden waarbij de bus van Piet uit beeld geraakte, wij waren omstreeks 22.30 in Middelburg moe maar voldaan. Jubileum tochten moeten in het pakket blijven, voor de volg bus is er voorlopig een vrijwilliger die er de smaak van te pakken heeft en zich voor een volgende keer weer beschikbaar heeft gesteld.
Groeten Leen.

Kijk eens hoe ik ga! 
Jan  Beije

Auteur: Jan Beije
beheer forum
Aantal berichten: 11
12-08-2019 | Oude doos 5
Mooi verhaal Leen !
Afgezien van het heeeel vroege uur (5 uur) van opstaan vind ik het een heel mooie invulling van het 20-jarig jubileum !
We moeten binnenkort maar eens goed gaan nadenken over ons 40-jarig jubileum !