Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Oude doos 7

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Oude doos 7 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
11-09-2019 | Oude doos 7
Rondje Hoogerheide 28-06

Om 7.15 arriveert Kees en komt Piet voorgereden, we gaan na het ophalen van Peter D in Souburg, Piet D in Middelburg en Dirk in Nieuw en Sint Joostland naar Kapelle waar om 8.30 gestart wordt voor een nieuw rondje naar Brabant i.p.v. de overkant. Het was flink bewolkt.
Onderweg nog ruim tijd voor een kopje koffie bij een pompstation.
Keurig op tijd aanwezig, Adrie en Paul sluiten de rij, we gaan dus met 8 deelnemers in een beginnend zonnetje van start.
De wind in de rug grotendeels de lange fietsroute volgend naar de sluizen dwars door Kruiningen, door Waarde langs Bath over de brug waar in de polder een fietser een beetje zielig met een wiel in de hand staat. Op de vraag of het lukken wil een ontkennend antwoord, hij was door zijn binnen banden voorraad en had een andere band nodig, het was de Jan Jansen, door ieder herkend.
Gelukkig neem ik meestal 3 banden mee en kon er dus wel 1 missen.
Hij vroeg keurig een adres maar zou e.e.a. regelen door er eentje op te sturen naar de secretaris van onze tourclub, via het adres te vinden in onze tc Walcheren website.
Dus Martien komt er bij jou een band aan geef hem dan maar aan mij.
Wij verder, met regelmatig wisselende koprijders, richting Belgie waar we bij Zandvliet op door het ATB en bekend terrein uitkwamen n.l in de bossen, nu echter op de verharde weg.
Zo kwamen we na enige tijd uit in Putten bij het kasteeltje, daarna reden we door naar Kalmthout en om de heide heen door de bossen richting Huybergen, hier na 66 km de koffiestop.
De koffie met appelpunt en de boterhammen gingen er grif in, na verloop van tijd weer verder, om het vliegveld van Woensdrecht naar Bergen op Zoom. Hier iets te ver gereden waardoor we wat dwaalden en terug moesten, we hebben toch de juiste route gevonden.
Na nog 1 keer fout afslaan toch op de juiste weg naar Woensdrecht uitgekomen waar Piet ons een van de beruchte kassei stroken liet ervaren.
Het verliep allemaal nogal soepel, geen klacht en het tempo lag goed, zelfs met wind tegen werd de kop met moeite aan een ander over gedaan. Het kassen gebied bij Rilland werd ook aangedaan en via de oude rijksweg richting Krabbendijke, daar binnendoor met zeer regelmatig Piet in een flink tempo op kop, over dezelfde route als de deltatour, richting Vlakebrug waar een versnelling op de helling voor Peter flink aantikte. Hierna weer door de polder naar Kapelle waar bij de Caison een korte stop voor de evaluatie. Paul ging door, de rest verliet het zadel met 125 km op de teller.
Bij de auto aangekomen stond er 127 km op de teller, ruim voor een tocht van 100 km.
Wij waren dan ook tevreden en werden na een toeristische terugreis keurig thuis afgeleverd.

Leen.
Kijk eens hoe ik ga!