Welkom op de website van toerclub Walcheren !


oude doos 8

Begin forum > Race- cq toerfietsen > oude doos 8 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
02-10-2019 | oude doos 8
Jubileumtocht 2002

Zaterdag 8 juni, zeer vroeg opgestaan, douchen, ontbijten en om 5.45 mijn collega dorpsgenoot Jan Jansen opgehaald. Daarna naar de Voorborgch waar de bus al staat en de andere vroege vogels enigszins duf staan te wachten. Het is al mooi weer dus dat belooft veel goeds.
Fietsen inladen en op weg, de chauffeur kennen we van voorgaande jubileum tochten en zoals meestal na een uurtje een koffiestop in Belgie, hier stopt ook het busje van Piet met de Bevelanders.
De reis verloopt zeer voorspoedig en beide bussen komen ongeveer 10.00 op de camping aan. De toegangsweg is een beetje aan de smalle kant en een tegenligger vond de bus maar lastig.
Koffie met een verse koek in de zon op het terras, wie had dat gedacht.

Hierna fietsen lossen, verkleden en 10.45 op weg, 31 fietsers en 2 begeleiders, Henk als bestuurder en Frans als kaart lees specialist. Het wegdek van de camping is net als de vaak op de route wat hobbelig. Meteen al een klimmetje om er in te komen. Piet verliest al snel een bidon en raakt achter. De groep blijft eendrachtig bij elkaar ondanks de toch wel aanwezige verschillen in klim capaciteiten.
Ik heb een goede dag (makkelijke heuvels zeker?) en zal weinig als laatste rijder meefietsen.

De route is heel goed aangegeven en het systeem met de bus regelmatig vooruit werkt heel goed. De begeleiders moeten dan wel veel tellen of iedereen gepasseerd is.
Het terrein is mooi, het wegdek minder. En het was goed dat de bus attent was want wij sloegen 1x af waar dat niet moest tot plezier van enkele groepsleden gezien de reacties. De aangekondigde 8 km vals plat voelde inderdaad vals aan, dan is fietsen in een groep wel prettig.

Op het juiste moment, omstreeks het middaguur, na 52 km, waren we op het lunch adres waar we de soep, broodjes en koffie met smaak weg werkten. Een sadist had bedacht om na het eten meteen een klim te plannen, net als voorgaande edities, dan komt de soep meteen hoog te zitten. Op Martien na kwam iedereen goed weg al was het niet altijd op souplesse he Sjef ?? Ook nu kwamen er mooie gedeeltes van Belgie en bovendien bleef het prachtig fietsweer.

Wij zijn niet afgeslagen en hebben de aangegeven route gevolgd, zonder col du Beffe waarvan het laatste stuk prettig te fietsen was door de afdalingen, voor mij fijn fietsen door het kilovoordeel denk ik. Onverwachts snel waren we weer in Barvaux, nog niet aan het eind van het latijn, 92 km op de teller. De andere ploegjes die na de lunch waren ontstaan hebben allen enkele lussen verder gefietst. Tijd voor het zonnige terras en de nabespreking want het douchen ging niet zo snel met 2 douches en ook nog de nodige wandelaars.

Het diner werd binnen geserveerd, maar goed ook want de campingbaas was eerst aan het verfspuiten dicht bij het terras en later werd de barbecue aangestoken wat de nodige rook over het terras veroorzaakte. De biefstuk was heerlijk en reusachtig groot en de muziek apart o.a. over een busje met Hollanders. Na het diner de bus in en daar werd het begin “verslagen” door de gids Martien.
23.15 weer in Middelburg, een geslaagde dag!

Leen
Kijk eens hoe ik ga! 
Jan  Beije

Auteur: Jan Beije
beheer forum
Aantal berichten: 11
07-10-2019 | oude doos 8
Mooi verhaal !
Jullie hebben 15 jaar geleden een mooie (25 jaar) jubileum-activiteit bedacht en uitgevoerd.
Ook veel deelnemers !
Ben benieuwd wat we gaan bedenken voor ons komende TCW-jubileum.