Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Oude doos2

Begin forum > Mountainbiken > Oude doos2 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
26-11-2019 | Oude doos2
Mooi weer,

Was het toen we zaterdag 15 Februari weer eens gingen ATB en.
De dag hiervoor waren de huurfietsen al door Piet B opgehaald en Piet,Marjo, Marjolein en Chris zaten al in de bus die mij kwan ophalen, Peter en Ernst halen we in Souburg op, wij nu met z’n zevenen. Op naar Hoogerheide waar bij Familyland de koffie met gebak klaar staat.
Piet, Leo en Mart + een collega van Bert stonden ons in Kapelle op te wachten.
Op naar Familyland in Hoogerheide.
Na een uur op Tanja en Jos (tevergeefs) gewacht te hebben besloten we te starten, de zon scheen en het was om het vriespunt. Piet Groenewegen de vaste gids was er met Leo en Mart die vandaag als remmer achteraan zou blijven.
Zoals we van Piet gewend zijn ging het nu weer over een voor ons nieuw parcours, een technisch stuk afgewisseld door wat bredere paden en hier en daar een flinke bult die genomen moest worden.
Door de harde grond en de harde kern lag het tempo behoorlijk hoog, zodanig dat we rond 13.oo er al ruim 20 km op hadden zitten.
Er hoefde weinig gewacht te worden en dus veel gereden.
De middagpauze bij een mooie manege waar het eten en drinken goed verzord was. Na een uurtje weer verder. Eerst een stuk door het bos en daarna tussen de weilanden over een weg met kuilen waar Marjolein een pracht van een snoekduik te zien gaf.
Keurig over het stuur, bij het opstaan viel ze terug in het prikkeldraad , dit was even schrikken voor ons. Het bleek erg mee te vallen en na behoorlijk wurmen, geen persoonlijk letsel, was ze los en konden we weer verder.
De route ging richting vliegveld Woensdrecht, waar we bij eerdere tochten rechtsaf gingen, nu linksaf over een soort wasbord langs het hek van het vliegveld.
Over een trainings terrein voor politie honden wat niet op prijs gesteld werd. Uiteindelijk kwamen we bij Bergen op Zoom in de buurt van de Wouwse Plantage uit.
Het parcours was zodanig netjes dat we vermoedden dat de fietsen schoon zouden blijven.
Een stuk op de terugweg was echter opgedooid en dus bleven de fietsen niet schoon, wel leuk om je voorganger wag te zien zakken en te proberen daar zelf niet aan mee te doen.
Een mooie route door het bos en later weer langs het hek van het vliegveld over het wasbord.
Ineens zag ik het hek nogal fors bewegen, weer was Marjolein de oorzaak, nu dook ze prachtig naast de fiets na het stuur in het hek gehaakt te hebben.
Het tempo bleef behoorlijk, het laatste stukje over de verharde weg was om even bij te praten.
Weer bij Familyland konden we de nagenoeg droge modder van de fietsen poetsen en evalueren.
Er stonden ruim 49 km op de teller. Liefhebbers voor een volgend jaar kunnen zich melden bij mij.

Leen.

Kijk eens hoe ik ga!