Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Oude doos 10

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Oude doos 10 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
08-07-2020 | Oude doos 10
De sluitingstocht 2002

Zaterdag 5 oktober was het weer zover, einde fietsseizoen 2002.
Aangekomen in het eetcafé zaten er 9 liefhebbers, het leek te gaan regenen maar dat zette niet door gelukkig. Start om 9.15, achter Guus en Dirk via Souburg richting Nieuw en St Joostland. Meteen na het viaduct, de weg was nat, een valpartij waarbij Johan G en Bert tegen het asfalt gingen. Paul kon door rechtdoor te rijden hen nog net missen. Johan leek van de kaart en zag flink bleek om de neus, een geschaafde knie, broek en jas kapot. Hij wilde nadat hij weer aanspreekbaar was niet verder maar hoefde niet naar huis begeleid te worden. Wij verder, Bert zijn nieuwe broek was ook kapot evenals zijn knie en de hand waar al problemen mee waren ging weer opspelen, toch verder natuurlijk was er nu bij elke bocht grote attentie en voorzichtigheid. Op naar Leeuwedorp en Eindewege, vandaar via de Blauwe Wijk naar Katseveer. Hier mochten Bert en ik op kop. Het bleef keurig droog maar de wind kwam op, tot hier nog wind mee. Op Noord Beveland dus wind tegen en meteen lek bij Tanja, Jos aan het vervangen en op zoek naar steentjes, niets gevonden. Na 5 km Tanja weer lek, verder zoeken naar steentjes en zowaar iets gevonden. Via de grasdrogerij , Bert op kop met wisselende maat, over de dijkjes naar Kamperland waar de koffiestop gepland was.
De stemming zat er goed in, de koffie smaakte prima en het bleef droog.
Nu verder via de jachthaven en de Schotsman naar de Veerse Dam, hier kwam een fietser voorbij die een kopie van Bert leek, hij fietste ook zo. Hierna ging het tempo omhoog en moesten wij lossen omdat er achterblijvers dreigden te komen. Bij het tunneltje van Vrouwen Polder gingen Guus, Dirk en Siem richting Veere en de overige fietsers naar Serooskerke. Bij de Zandvoortse weg Paul en Piet eraf en bleven we met 4 man over. Nu ging het tempo verder omhoog. De wind kwam zijwaarts en achter Bert zwoegde Tanja ,Jos en ik, met schuim op de bek over de laatste autoluwe weg tot Koudekerke waar we nog even iets gedronken hebben op de verder goed verlopen tocht.
Toen we aan het evalueren waren begon het te regenen, als het zo is dat je krijgt wat je verdient zaten wij goed, tot volgend fietseizoen.

Leen
Kijk eens hoe ik ga!