Welkom op de website van toerclub Walcheren !


oude doos 5

Begin forum > Mountainbiken > oude doos 5 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
22-11-2020 | oude doos 5
ATB tocht Sas Van Gent 2002.

Het begon op zaterdag, ik had met Piet B afgesproken om de huurfietsen op te halen maar doordat de dag van de chemie uitliep was ik te laat thuis, gelukkig wist Piet waar de ATB’s gehuurd waren en ik kon net op tijd de fietsen op het andere adres ophalen dus kwam een en ander toch goed.
Sorry Paul F, te laat aan jou gedacht.
Met 4 TCW ers en 2 familieleden op 3 november 2002 naar de veldtourtocht van tourclub Sas Van Gent geweest.
Het is al de 4e keer dat we met een aantal liefhebbers met deze tocht mee doen uiteraard op gehuurde fietsen want die hebben we zelf niet. Met de boot van 7.50 uit Vlissingen, Dirk en Guus en Kees met Frank stappen op de boot in de bus van Piet B.
Iedereen had er zin in en alleen mijn neef Frank had niet gefietst maar die was jong en dat helpt.
Ongeveer 9.00 in Sas aangekomen de fietsen uitladen verdelen en op maat maken, daarna inschrijven en ongeveer 9.30 van start.
De route zou beginnen over de brug, wij gewend van eerdere tochten meteen over de brug linksaf, deden dit nu ook, geen pijl te zien, dan na verloop van tijd maar terug en pijlen zoeken. De eerste pijl stond inderdaad iets verder op het fietspad en de rest van de route was prima uit gepijld. Bij Westdorpe moesten we langs de kreek hier liep ik vast in de klei en kon niet meer op gang komen. Een eind verder lukte dat wel nu zien de stippen in de verte in te halen, gelukkig werd ik gemist en de groep wachtte tot ik er weer bij was. Bij Oudenburgsesluis langs het kanaal aan de natte kant richting Gent de fietsers begonnen er el een beetje modderig uit te zien.
In Belgie was ik als gebruikelijk volledig het overzicht kwijt van richting en plaats, dus alleen maar verder over de onverharde B wegen, vaak door stukken bos, nat en zwaar, net als voorgaande jaren om het motorcrossterrein heen.
Het had voorgaande nacht flink geregend en ook voor de crossers was het een zwaar terrein. Voor ons dus ook goed dat er van tijd tot tijd verharde weg tussen zat voor de recuperatie. Ongeveer op de helft van de route is er bij een oude boerderij en een oude boer koffie met heerlijke koffiekoek geregeld. Ergens bij Moerbeke weer de bossen in gestuurd en over een zeer smal pad met omgewaaide bomen verder, een paar jagers gevraagd niet op ons te schieten want het was wel Belgie.
De volgende plaats was Wachtebeke, hier omheen gestuurd en later langs het kanaal weer een bos in. Ondanks het weinig km’s fietsen de laatste tijd ging het bij iedereen goed, Frank begon iets te voelen.
Het was en bleef uitstekend fietsweer, wel wat wind maar niet overdreven.
Uiteindelijk bij de expresweg in de buurt van Zelzate uitgekomen, nu het laatste stukje over de verharde weg naar Sas Van Gent waar we om 12.00 arriveerden, iets drinken, de mannen van de tourclub begroeten, fietsen afspoelen, douchen en naar de boot in Breskens.
Gezellig en voor iedereen goed te doen.

Leen.
Kijk eens hoe ik ga!