Welkom op de website van toerclub Walcheren !


oude doos 5

Begin forum > Mountainbiken > oude doos 5 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
01-06-21 | oude doos 5
Ontstaan ATB en TCW ers

Voor 1998

Simon de Later (TCW er) zijn vriend Leo kennen Piet Groenewegen en samen met Ries Maljaars (TCW er) regelen zij 1x per jaar een veldtocht meestal vanuit Kalmthout
Leen L wordt hiervoor ook eens uitgenodigd.
Men heeft of huurt een ATB fiets bij de plaatselijke fietsenmaker in Kalmthout.


Na 1998

Als Ries M in 1998 stopt bij de TCW wordt aan Leen gevraagd of hij e.e.a. wil organiseren en regelen, hij informeert de deelnemers, regelt indien nodig de huurfietsen.
Eerst bij Aerts een fietsenmaker in Kalmthout waar we de parkeerruimte mogen gebruiken.
Piet G regelt de startlokatie en de route over de Kalmhoutse heide en afhankelijk van de route de middag lunchplaats. Dit zo'n jaar of 4 achter elkaar.
Meestal ongeveer 6 personen ( Tanja, Bert,Marjo, Kees B, Leen L, Piet B) en Piet 3 of 4 man ( Leo, Mart, Dolf).

Na 2001

Voor de 1e keer de veldtocht van Sas van Gent waar Cris Soetens na contact met Leen L de huurfietsen geregeld heeft. Als we in Belgie een veldtocht doen huren we daar een fiets.

Als we vaker gaan met Piet G regelt hij de startlokatie, De Stay Oké of Familyland afhankelijk van de natte bospaden, De Kalmthoutse heide is te laag en soms niet te fietsen.
We huren nu vaak fietsen bij de Vriewieler in Zoutelande,Piet B haalt met Leen L deze vaak op vrijdagmiddag op bij de Vriewieler en brengt ze maandagmorgen terug omdat men na het fietsen nog gaat zwemmen en daarna bij de Chinees in Woensdrecht gaat eten


Na 2004

Eigen fietsen aangeschaft en als iemand geen fiets heeft huren we die ter plaatse of bij Pijnen in Ossendrecht waar Piet B ze dan ophaalt en na de tocht terug brengt waarna we zwemmen en gaan eten ergens in Woensdrecht.
Nog steeds nadrukkelijk geen TCW clubactiviteit maar particulier initiatief!!

Nu wat vaker deelnemen aan veldtochten.
Indien we gaan met Piet G, soms 2x per jaar maken we er een dagje uit van als iemand geen fiets heeft regelen we een huurfiets.

Na 2010

Nu ATBen ingeburgerd is mag het als clubactiviteit, met Piet wordt eigen tourtocht, geen zwemmen en eten meer. Piet G nog steeds de man van de route.

1998 -2013 Regelaar Leen L 2013 – heden Ronnie en Tommie ( de Commissie)Kijk eens hoe ik ga!