Welkom op de website van toerclub Walcheren !


zaterdag 31 oktober 2021

Begin forum > Mountainbiken > zaterdag 31 oktober 2021 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
01-11-21 | zaterdag 31 oktober 2021
Zaterdag 31 oktober 2021

Er was heel veel regen en wind voorspeld op deze dag wij willen met een aantal ATBers naar Essen daar zou een leuke ATB tocht zijn uitgezet. De wintertijd is ingegaan.
Als Tom mij om 8.00 ophaalt is het droog, niet veel wind
Hij verteld dat de tocht in Essen is afgelast, toevallig had ik gelezen dat die van Sas van Gent wel doorging. We gaan voorstellen daar heen te gaan.

We komen op tijd in de buurt van het Zep, de weg afgezet, Siem rijdt dan al rondjes en Peter R is ook present hij had erg laat besloten mee te gaan. Siem rijdt toch naar het Zep en op het Zep staan Ronnie en Wim T al klaar, in goed overleg besluiten we met 6 man naar Sas van Gent te gaan.

Daar aangekomen is het al druk maar nog net plaats voor onze auto's de zon is gaan schijnen als we vertrekken voor de tocht van 53 km , het wordt een echte veldtocht met veel onverharde Belgische B wegen, gelukkig kunnen we de aanwezige plassen goed ontwijken. Er zijn grote stukken karrespoor lekker glibberig maar geen echt probleem.

Door het tempo is de groep in 4 en 2 man gescheiden, er moet regelmatig even op mij gewacht worden maar alles zonder klagen. De stop bij het oude boerderijtje was al na 20 km, alles goed verzorgd lekkere koek en warme of koude drankjes. Een soort re unie met veel mensen
Tom is dan meteen technisch assistent bij een ketting probleem hij drinkt en/of eet niet, en als we willen vertrekken komen Ronnie en Wim net binnen, ook daar is Tom druk met de band van Wim.

Deels de route van voorgaan de jaren met veel nieuwe stukken, regelmatig door een bosje en regelmatig een stuk verhard, ik heb mijn dag niet en moet 2x stoppen maar er wordt toch gewacht, na de laatste stop gaat het plots beter en kan ik toch tot het einde de route vervolgen, alle tijd is het droog op een paar spetters aan het eind na.

Het was een goed besluit om naar Sas van Gent te gaan want eenmaal thuis bleek dat het niet overal droog was gebleven. Wij hadden alleen op d terugweg natte wegen, eenmaal thuis echte buien.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga!