Welkom op de website van toerclub Walcheren !


MTB Dorst

Begin forum > Mountainbiken > MTB Dorst 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
19-12-2021 | MTB Dorst
Vrijdag 18 december ATB Dorst


We gaan met 4 man op pad naar de MTB route van o.a. Dorst en Teteringen.
Deze routes hebben we al eens vaker gereden maar dat was te lang geleden en al deels vergeten.
Niet te vroeg, om ongeveer 10.00 vertrekken Ronnie ,Siem, Tom en ondergetekende naar het Brabantse land, het is niet koud wel mistig en een beetje nattig.
Het was even zoeken naar de route omdat we wat verder weg parkeerde, na een verharde weg komen we dankzij Tom redelijk snel bij het parcours aan en daar meteen herkenning.

Het is een mooi zeer sterk slingerend en flink heuvelachtig, de groep blijft bij elkaar en er zijn wel mede fietsers maar nooit hinderlijk of lastig bij inhaalmomenten. In de bossen zeer weinig last van de mist wel enige aanslag op de bril na verloop van tijd.
We genieten echt van de 1e route en de overgang naar de 2e was heel goed aangegeven daar een stuk langs de heide ook hier slingeren en hoogte verschillen.
De oversteek van wandel en/of fietspaden heel goed aangegeven, echt genieten en erg goed uitkijken want alleen bochten met soms best lastige wortels en gaten. Maar geen enkele plas gezien op de hele route.

Ook de overgang naar het 3e parcours prima aangegeven, de Teteringen route , we genieten met volle teugen, zo anders dan in het Zeeuwse land.
Alles gaat op rolletjes, wel steeds goed attent rijden want er zijn veel obstakels en moeilijke stukken we door allen goed te doen.
Ik kom niet tegen alle bulten op , wel aardig ver maar toch niet overal boven. Als we weer terug gaan naar het 2e parcours houden we een stop om even iets te eten en bij te praten daar was onder het fietsen geen tijd voor.

Het laatste stuk van het 1e parcours kent 2 mogelijkheden wij gaan de heuvelachtige kant, daar ga ik toch enkele zware stukken afsnijden, te steil voor mij, de jeugd neemt natuurlijk de steile bergjes er bij. Een maal op het punt aangekomen waar we de route begonnen zag ik pas een volledig opgetuigde kerstboom staan compleet met ballen en slingers midden in het bos, leuk.

Daar hadden we 35 km op de teller na overleg gaan we nog een keer het 1e parcours rijden dat is ongeveer 7 km. We doen dat en dat is al makkelijker want nu kom ik wel bijna alle bulten, op bij 1 neem ik de bis mogelijkheid.
Omstreeks 16.00 zijn we weer thuis, hier weer dichte mist met nattigheid.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga! 
Tom  Louwerse

Auteur: Tom Louwerse
supervisor forum
Aantal berichten: 93
30-01-2022 | MTB Dorst
300122_150836_.jpg

De mooie kerstboom....
Blubs! Waar is d'r blubs?