Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen


Zeeuwsvlaanderen

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Zeeuwsvlaanderen 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
26-05-2013 | Zeeuwsvlaanderen
Het weerbericht voor zaterdag was redelijk dus op tijd naar de boot.

Daar stonden al een aantal liefhebbers te wachten, het aantal Leenen was hoog, ik telde er 4.
Ronald, Michel, Leen v T, Leen D, Leen T, ondergetekende, Adrie H, Adrie K, Piet B en een maatje van Ronnie K, zijn naam is mij ontschoten ( de beul van de tegenwind )
Onze echte Zeeuwsvlaming ontbrak, kennelijk te druk.

In Breskens scheen de zon, er stond best wel wind maar de hoek waaruit was niet verkeerd. Leen Dekker had een route in beeld deze gaan we volgen.
De poging om buitenom de dijk te rijden mislukte wegens dijkwerkzaamheden, ik vond dat niet zo erg want de dijk nam aardig wat wind weg.

Het stukje naar Terneuzen ging voorspoedig en was in mijn beleving niet eens saai.
Daarna wel een stuk buitendijks tot aan de Griete, nu onderlangs de dijk verder,
we komen dan door Knuitershoek waarna we terug gaan naar Ossenisse, hier bij Leen v T de 1e en enige lekke band.

Deze is redelijk snel verholpen, door naar Kloosterzande, daarna weer verder de polder in langs de Grote Vogel over de leuke dijkjes.
Na 63 km komen we dan in Hengstdijk waar we in het bij ons bekende Cafe de lunch gebruiken, daar zijn we onder alle omstandigheden welkom weten we van een keer dat we daar drijfnat aan kwamen.

Nu verder weer over dijkjes en na heel veel gehuchten als Poonhaven, Kwakkel, Hoek in de dijk, komen we weer bij Terneuzen.

De brug bij Sluiskil was open maar we mochten snel weer verder.
Nu door een wegomleiding dwars door de polder naar Philippine, door het dorp en een stukje Belgie naar IJzendijke.

Nu met de wind pal tegen onder aanvoering van Leen D, Ronald en de andere Beul waarvan de naam mij is ontschoten met flinke snelheid naar Breskens, het is heeeel stil in de volgende groep.

Zo komen we net op tijd weer bij de boot aan, deze vaart net de haven binnen, na stoeien met de OV regelapparatuur hebben we de boot van 15.05, eenmaal in Vlissingen valt de groep uiteen.

Op Walcheren even geen zon wel veel wind dus op het gemak naar Koudekerke, een maal thuis 122 km op de teller, voor mij ver genoeg.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga! 
Leen van Tol

Auteur: Leen van Tol
lid forum
Aantal berichten: 19
26-05-2013 | Zeeuwsvlaanderen
Mooi stukje proza Leen. Het is misschien nog wel vermeldenswaard dat de uitbaatster van ons lunchcafé het vooral op jonge mannen had voorzien, waardoor Ronald alle aandacht van haar kreeg. Met John van de Griend hadden wij inderdaad een tempobeul binnen de gelederen. Complimenten John.

Leen van T.