Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen


Ontmoetingstocht

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Ontmoetingstocht 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
19-06-2013 | Ontmoetingstocht
Het begint te regenen als ik door Tom en Leen opgehaald word.
We zijn wat aan de late kant waardoor de anderen al van de Mortiere zijn vertrokken als we daar arriveren dus meteen door naar Sas van Gent.
Onderweg gaat het steeds harder regenen, dat belooft wat. In Sas van Gent is het droog bij aankomst, wel veel wind.

Als we naar cafe Reseda lopen ontmoeten we de andere TCW ers, we worden ontvangen met koffie en een heerlijke koek. Ook de Brabanders zijn keurig op tijd. Tanja en haar vrind zijn ook van de partij. Het is bij elkaar een grote groep deelnemers. Ik dacht zo'n 12 a 13 per club.

Bij vertrek worden we door een ludieke renner op een leuke fiets van de route op de hoogte gebracht in verstaanbaar Belgisch, een leuk begin. Daarna achter de voorrijder het dorp uit.

Daar over heel veel slingerende B wegen door het Belgisch landschap, Soms een fietspad met auto werende obstakels, verrassend, de voorrijders doen hun werk goed, daardoor en door de waarschuwingen geen ongelukken.
Een lekke band is snel verholpen en na het aangegeven "berggedeelte" na 36 km de 1e stop, lekker in de zon op het terras, de dag is dan al goed. We hebben weinig hinder van de wind, de voorrijder rijden heel constant, complement waard.

We gaan verder richting Brugge, daar de vermelde kasseien, ook deze goed genomen door alle deelnemers, in Brugge over het bolwerk, een goed berijdbaar klei pad. Langs het kanaal naar Damme waar de 2e stop bereikt wordt met ongeveer 70 km op de teller. Ook hier lekker in de zon de boterhammen met .. genoten.

Als we verder gaan zit de inmiddels tot storm aangewakkerde wind hoofdzakelijk in de rug. Ook nu veel slingerende B wegen en langs een kanaal waar al heel wat takken uit de bomen zijn gewaaid, hier goed uitkijken, gelukkig geen ongevallen hierdoor. Een sanitaire stop is welkom.

Na verloop van tijd komen op herkenbare route uit hier op de laatste tocht ook gereden hier de 2e en laatste lekke band en bij Tom een spaak gebroken op een rand in het wegdek die ze niet hadden gezien.
Het is daar erg winderig en we worden zelfs wat koud tijdens het wachten.

Rond 16.30 zijn we weer terug, eerst wat drinken en dan douchen in een mooi nieuw gebouw, daar knap je lekker van op!

Terug in Reseda komt de catering en druppelen alle eters binnen.
De maaltijd is met soep voor en heerlijke visschotel of vleesschotel met groente dik voor elkaar, als dan ook het toetje nog ijs met warme kersen is dan hoor je bijna iedereen zuchten dat ze niet meer op kunnen.
Tijdens het eten echt verbroederen kortom het is bere gezellig, de tijd vliegt.

Dan komt de tijd van de dankwoorden en het afrekenen en afscheid nemen, zelfs dat verliep zeer soepel evenals de terug reis. Een zeer geslaagde dag met de complementen aan TC Sas van Gent.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga!