Welkom op de website van toerclub Walcheren !


West-Zeeuws Vlaanderentocht 2013

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > West-Zeeuws Vlaanderentocht 2013 
Leen van Tol

Auteur: Leen van Tol
lid forum
Aantal berichten: 19
01-07-2013 | West-Zeeuws Vlaanderentocht 2013
Op de frisse zaterdagochtend van 29 juni vertrokken 13 enthousiaste leden met de boot naar Breskens. Zowel de Nederlandse als de Belgische weerprofeten hadden een bewolkte maar droge ochtend beloofd met in de middag een afnemende wind en zonnestralen. Met de wind in de rug reden we via Groede naar Oostburg. In Oostburg liep het even mis. Onze groep werd ingehaald door een autobestuurder, die het nodig vond om net voor een t kruising weer naar rechts te komen en zich tussen ons in te wurmen. Ondergetekende was hierdoor niet snel genoeg los van zijn rechter trapper en viel om. Gelukkig bleven de anderen wel op de been. Het gevolg van de val was een losgeraakt zadeldek dat niet meer in de beugels terug wilde. Een lokale fietsenmaker was snel gevonden, maar ook deze technicus lukte het niet om het dek op de juiste plek plaats te krijgen. Omdat 100 km staande fietsen geen optie was, werd een nieuw zadel gemonteerd en kon de tocht na een oponthoud van ca. een half uur worden vervolgd in de richting van Maldegem.
Dat zich onder de Belgische weervoorspellers ook valse profeten bevinden, werd hier bewezen. Een gestaag vallende fijne motregen maakte ons erg nat en schoenen stroomden vol. Alle kleding die 's morgens nog voor wit moest doorgaan, veranderde in een grijs/zwarte kleur. Onderweg nog meer pech omdat Rob lek reed. De stemming bleef goed en dit duurde gelukkig niet zolang als het zadel wisselen. Via St. Kruis, St. Joris, langs het Kanaal van Brugge naar Gent kwam Zomergem in zicht. Gelukkig werd het hier droog.
In Zomergem weer pech. De lokale brasserie bleek gesloten te zijn. Achter de kerk werd snel een café gevonden dat wel open bleek te zijn en waar we onder genot van koffie wat konden bijkomen.
Na de pauze met frisse tegenwind terug richting Zeeuws Vlaanderen. Ook nu bleek dat de afnemende wind een valse voorspelling was geweest. De zon liet zich wel zien en kon door een aantal deelnemers toch nog een welverdiende versnapering worden genuttigd op een terras in Breskens.
Met dank aan Leen Dekker die voor deze tocht GPS geheel overbodig maakte en daardoor veel kopwerk heeft verricht. Complimenten voor de groep, die ondanks alle oponthoud en tegenslag, zonder morren met goed humeur lekker bleef doorfietsen. Het blijft een mooie tocht.