Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Utrechtse Heuvelrugroute

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Utrechtse Heuvelrugroute 
Leen van Tol

Auteur: Leen van Tol
lid forum
Aantal berichten: 19
03-09-2013 | Utrechtse Heuvelrugroute
Op zondag 2 september kon niet worden uitgeslapen. Een uit gepeilde toertocht van 115 km lag in het verschiet. Vroeg uit de veren om op tijd richting Utrecht te kunnen vertrekken. Dit is een ieder gelukt en na een vlotte reis en een bak koffie kon om ongeveer 10.00 uur gestart worden in Driebergen. Tactiekbespreking was niet nodig. De 8 deelnemende leden en gastrijder Joost snapten precies wat de bedoeling was. Gewoon lekker fietsen in een mooie omgeving zonder aardappel- en bietenvelden. Het weer was zonnig maar fris en de wind viel mee. Perfecte fietsomstandigheden. Met medelijden werd nog even gedacht aan de thuisblijvers.
Vanaf Driebergen werd koers gezet richting Zeist, Soesterberg en Amersfoort. Op deze route werd een aantal klimmetjes genomen zoals Soester Hoogt en Amersfoortse Berg. Het valse plat werd steeds valser. Na een prachtig stuk rijden door De Treek, bloeiende heide en bossen, werd in Maarsbergen de lunch genoten. De helft van de tocht zat erop. We dachten voor de lunch al aardig wat geklommen te hebben, maar na de pauze ging dit gewoon door. Frank was geheel in zijn element. Complimenten Frank voor de wijze waarop jij klimt.
De klimmetjes van de Heuvelrug lagen voor ons. De Amerongse Berg moest o.a. nog genomen worden. Op de route van Veenendaal naar Elst lag deze bobbel. Hierna nog de Ruiterberg en via de Pyramide van Austerlitz werd Driebergen vermoeid maar met een voldaan gevoel bereikt. Na afloop weet je weer waar je staat en wat de leermomenten zijn geweest. Een prachtige tocht zonder fietsenpech. Rijden buiten de provincie is m.i. voor herhaling vatbaar.

Leen van T. 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
05-09-2013 | Utrechtse Heuvelrugroute
Na deze enerverende tocht hebben de 4 krasse knarren een gedegen evaluatie gehad in een eetcafé te Hoogerheide en ze zijn het met je eens.

In de loop van de avond zijn ze door Piet keurig thuis afgeleverd.

De andere Leen
Kijk eens hoe ik ga!