Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen


Ronde van Zeeland

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Ronde van Zeeland 
Leen van Tol

Auteur: Leen van Tol
lid forum
Aantal berichten: 19
14-09-2013 | Ronde van Zeeland
Zaterdag 14/9 stond de prachtige door Michel uit gepeilde Ronde van Zeeland op het programma. De weervoorspellers verkondigden eensgezind dat deze zaterdag de natste dag van de week zou worden met een noordwesten wind kracht 6. 's Morgens nog maar even met Michel gebeld, doch zijn buienradar voorspelde wegtrekkende buien. Zouden die weerprofeten het toch weer eens bij het verkeerde eind hebben. Aarzelend toch maar op de stalen ros vertrokken. Uitgezwaaid door mijn lieve vrouw met de motiverende woorden: Welke idioot doet dit nou. Je staat daar alleen. Je bent hartstikke gek.
De meeste leden waren thuisgebleven. Zelfs degene die er altijd over opschept dat hij de meeste kilometers maakt tijdens een tocht, liet het afweten. Ben benieuwd wat voor smoes hij nu weer heeft. Zal wel hebben moeten stofzuigen van Carolien.
Maar mijn vrouw had geen gelijk. Ik stond niet alleen. De 3 super bikkels Michel, Frank en Piet B. waren net zo gek als ik. Met z'n vieren vanaf Dorpszicht met droog weer vertrokken met een lekkere zuidwester bries in de rug.
Vlak voor de kering kreeg Frank pech. Problemen met een aanlopend achterwiel veroorzaakt door een kapotte spaak. De 2 fietsenmakers in Burch Haamstede konden het probleem niet oplossen. De fietsendokter in Renesse gelukkig wel. Hij had een spaak in voorraad. Zou wel 20 minuten duren. Van de gelegenheid gelijk gebruik gemaakt om koffie met appelgebak te nuttigen en na ruim een half uur kon de tocht worden voortgezet.
Na vertrek uit Renesse bleken de weergoden ons tegen te werken en wel op zodanige wijze dat besloten werd om de richting naar Brouwershaven te volgen en niet die naar Ouddorp. Net voor Zonnemaire werden we voorbij gevaren door een boot vol met ons uitlachende en naar het voorhoofd wijzende dieren. De zondvloed was over ons heen gevallen. De boot was de Ark van Noach. Dit duurde tot Zierikzee en angstvallig werd de vraag gesteld: wat gaat de Zeelandbrug ons brengen. Kennelijk vonden de weergoden dat we genoeg gestraft waren. Het werd droog en de harde wind blies nu uit het noordwesten. Op de brug het stuur goed vasthouden was een must.
Lunch in Colijnsplaat. Bakkie koffie en een lekker bakkie soep op wat op te warmen. In het café was met de komst van Leen Louwerse rekening gehouden. De "dobbele Java" stond al klaar. Voor de volgende keer dan maar Leen. Met een erg koude start en een flinke wind op de kop werd de thuisreis begonnen. Vanaf de Veersedam lekker de wind in de rug. Op een droog Walcheren met 112 km op de teller werd de tocht afgesloten. Hopelijk kan deze tocht in de nabije toekomst nog eens in zijn geheel worden gereden. 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Bart Stroo
forum
Aantal berichten: 2
15-09-2013 | Ronde van Zeeland
Verstandige vrouw die Ellen van jou! Respect.
Na de ronde van Vlaanderen en de tijdrit op m'n naam geschreven te hebben, gaf ik nu ruimte aan andere. Stofzuigen? Nee hoor, weekje vakantie gehouden. En lekker uitgerust om nog een keer te pieken in Limburg. Pas dus maar op. :-) 
Tom  Louwerse

Auteur: Tom Louwerse
supervisor forum
Aantal berichten: 96
Site
15-09-2013 | Ronde van Zeeland
Ach Leen,

Wat heb ik een spijt dat ik niet mee ben gegaan. Ik vond 151 km wat ver. Nu zie ik dat jullie maar 112 km hebben gereden :-)))

Blubs! Waar is d'r blubs?