Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Momenteel ondervinden wij problemen met de website m.b.t mailen


Simpelveld

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Simpelveld 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
02-10-2013 | Simpelveld
Weekend Limburg 2013 TCW


vrijdag 27 sept.

Het is mooi weer als ik 10.30 Gerard ophaal waarna we naar de Mortiere rijden.
Daar staan al heel wat liefhebbers klaar om naar Limburg te vertrekken.
De auto's worden via natuurlijke selectie ingedeeld: 2 afmeldingen, Knud en Theo.

Piet B met Harrie, Johan F, Johan G en Leen T.
Rob met Roel en Ronnie
Leen v T met Bart en bij mij Frank en Gerard.

We vertrekken op tijd en komen rond 13.00 bij de bungalows in Simpelveld aan.
De indeling van de huisjes ging vanzelf, wij, Bart, Leen v T, Gerard, Frank en ik No 73 net als vorig jaar, de badkamer was vernieuwd, keurig geheel.

Na het inrichten gaan we een door Frank spontaan uitgezette route rijden, naar Eis, de Eiserbosweg is echter afgesloten gelukkig ligt de Eiserweg er naast en deze is ook steil en lang ontdekten we. Dan over een mooie hoogvlakte richting oud Valkenburg de Keuterberg, deze was voor een aantal een verrassing, meteen om de hoek steil.

Rob schakelde daardoor mis en viel stil, Harrie kwam ten val maar allen haalden de top fietsend, of Ronnie het op het grote blad klaarde weet ik niet maar hij hoefde niet veel te schakelen ten opzichte van de meeste van ons.

Nu op naar Gulpen, daar de Gulpenerberg via de gematigde kant naar Heienrath waar we via een weg met afdaling over slecht wegdek in Belgie reden. Dan weer naar boven naar de Eperheide, de mooie afdaling naar Epen en voor de berg links naar Vijlen over een mooi smal weggetje. Waarna we bij Nijswiller de 1e en laatste lekke band bij Johan F hadden, de groep valt hier uiteen en ieder gaat het vals plat naar Simpelveld op eigen tempo rijden.

Johan G en Leen v T zien kans om de afslag naar de bungalows te missen en doen nog een rondje Simpelveld, wij werden al wat ongerust omdat de snelle mannen hun niet ingehaald hadden maar het kwam goed.

Bij aankomst had ik 50 km en 576 hoogtemeters op de teller, zeer tevreden, evalueren op ons zonnige terrasje, douchen en om 19.00 het diner, net als voorgaande keer een reuze bord pasta met saus en salade, niet iedereen kon het deze keer op.
Thuis wat napraten en niet te laat gaan slapen.Zaterdag 28 sept.


Goed geslapen, pas om 8.15 opgestaan, eitje met spek gebakken voor de huisgenoten en een gedegen ontbijt genoten, voor mij met geleend brood want dat was ik vergeten.

Over de vertrektijd was discussie, de A vertrok om 9.45 en bestond uit Frank, Johan F, Bart, Ronnie, Roel, Rob en Gerard, zij trekken hun eigen plan.

Ik ga met de B groep, Piet B, Leen T, Leen vT, Johan G en Harrie. Wij starten net als gisteren op de Eiserweg, rijden naar Valkenburg waar de Sibbeberg en de Cauberg volgden, in Berg even zoeken naar de route, we rijden de Bemelerberg af engaan naar Eckelrade, st Geertruid en stoppen voor de lunch in Noorbeek met 50 km op de teller.

Dan de bekende route via Hoogcruts, Slenaken, Heienrath naar Epen flinke klimmetjes maar goed te doen. In Vaals komen we tijdens de klim naar het 3 landenpunt de A groep tegen, eenmaal boven de 2e stop.
We dalen aan af naar Gemmenich waarna weer geklommen wordt na de afslag richting Raren via Holset naar Vijlen en Mechelen waarna we Partij en Wittem aandoen hier slaan we af naar Eis en komen dan weer terug in Simpelveld. De A groep was al weer terug.

Vandaag onder prima omstandigheden na 90 km en 1220 hoogtemeters tevreden evalueren op het weer zonnige terras.
Het diner A la Carte was heel smakelijk en gezellig, napraten en weer niet laat slapen.Zondag 29 sept.


Prima geslapen, weer een gedegen ontbijt waarbij we vaststellen dat de hoeveelheid eten al aardig eer aangedaan was. Het is fris te noemen met een stevige wind.

Vandaag weer samen de route door Frank en Roel vastgesteld volgen, eerst naar Baneheide, dan naar Nijswiller en Mechelen waar we de schweiberg op gaan tot Eperheide, vanaf Heienrath de mooie afdaling naar afdaling naar Slenaken daar volgen we niet de muziek maar nemen een weggtje met een zeer steile helling en komen daarna weer in Belgie.

Via Sinnich komen we na een mooie klim uit op de Eperheide, dalen naar Epen en gaan voor de foto naar Camerich, dan de mooie klim tot we weer dalen en via Mechelen naar Partij, nu de Gulpenerberg op via volgens mij de steilste klim. Afdalen naar Gulpen en naar Wittem, Eis weer terug in Simpelveld.

Totaal 49 km en 742 hoogte meters evalueren op het inmiddels zonnige terras, douchen, schoonmaken en op eigen gelegenheid terug.
Na een file bij Zolder komen we dan tussen 16.00 en 16.30 weer thuis.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd, gezellig weekend met prima fietsweer.

Knud en Theo jullie hebben wat gemist!!!!!!!

Leen L


Kijk eens hoe ik ga! 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Gerard Verhulst
forum
Aantal berichten: 10
13-10-2013 | Simpelveld
Mooi verslag Leen, bedankt.

Gerard.