Welkom op de website van toerclub Walcheren !

Hoera
Hoera

Hoera! We hebben een jarige!

inloggen


Simpelveld 2

Begin forum > Praatjes en sterke verhalen > Simpelveld 2 
Rob de Paauw

Auteur: Rob de Paauw
supervisor forum
Aantal berichten: 4
02-10-2013 | Simpelveld 2
Vrijdag 27 september 2013.
Op vrijdag 27 september 2013 vertrok een dertiental leden van de TC Walcheren naar het Limburgse Simpelveld om aldaar rode bloedlichaampjes te kweken.
Natuurlijk was niet een ieder uitgenodigd van onze vereniging, uiteraard was er geselecteerd op kwaliteit. Door de ballotage kwamen de navolgende leden : Harrie v.d. Baaijens, Piet Boogaard, Johan Faber, Johan Goeree, Roel Haanstra, Ronnie Krocké, Leen Louwerse, Rob de Paauw, Bart Stroo, Leen Tange, Leen van Tol, Gerard Verhulst en Frank de Weerd. Tegenwoordig moet je alles in doelgroepen vertalen. En gezien de leeftijd van deze afvaardiging kon dan ook worden gesproken van de doelgroep 50+ of de partij OPA. En dat is dan nog het niet het minste hoe je deze groep kon betitelen. Ook de racefietsen waarmee 50+ en/of partij OPA kwamen aanfietsen vielen onder de categorie "vroeger", er kwam een stoet van treurniswekkend materiaal voorbij. Maar goed, op 11 oktober 2013 Bike-motion in Utrecht en 17 januari 2014 de fietsbeurs in Kortrijk. Wel de vermelding dat sommige oudgedienden - qua leeftijd - wel met hun tijd zijn meegegaan. Op de racesturen een compleet arsenaal van moderne technieken : klokjes, apps, snelheidsmeters, omslagpunten, verzuringsmeters, hartslagmeters, hoogtemeters en de onvermijdelijke en hoogst te betreuren buienradars. Misschien kunnen we binnenkort weer eens gaan fietsen "op het gevoel".
Ondertussen kwamen de kleppers aangesukkeld op de vertrekplaats Mortiere. Johan G. werd gebracht door een jongere blonde vrouw, volgens zijn zeggen zijn buurvrouw..................tsja..........DNA onderzoeken zijn inmiddels aangevraagd vanwege het ook aanwezige kind in de automobiel. Een ieder was op tijd, waar maak je dat nog mee in deze tijd. De reis ging voorspoedig naar onze juichende burgemeesters in het Limburgse. We kwamen dan ook spoedig aan op de overnachtingslocatie in Simpelveld. Piet heeft hier connecties waardoor deze werkelijk schitterende accommodatie ook voor ons bereikbaar is. Volgens Piet zijn deze bouwvallen nog uit de tijd van de vorige eeuw, namelijk 1978. Ze waren indertijd in opdracht van Shell geplaatst in een aantal van 164 huisjes, een stukje geschiedschrijving dat u als ge-interesseerd lezer van dit epistel ook weer gelijk tot u neemt. Piet heeft als huisjesmelker schijnbaar meerdere huisjes op dit terrein. Of dit door Piet betaald is met smeergeld van Shell wordt nog nader onderzocht door de Nederlandse beveiligingsdienst c.q. de belastingdienst. Wel is een vaststaand feit dat Piet in samenspraak met de politicus Geert W. enkele huisjes heeft verhuurd aan de Poolse aardbeienplukkers. Uiteindelijk kregen we een drietal huisjes tot onze beschikking, die waren schoongemaakt door ene Chantal. Een lief meisje, alhoewel om in termen van "vroeger" te praten ze het toch moest afleggen tegen onze Monique van Turks fruit uit het jaar 1971 (ja, ja ken uw klassiekers). Nadat alle vehikels van stof waren ontdaan konden we toch op het smalle zadel stijgen, de eerste rit nam een aanvang. Roel had als kenner van dit stukje land een route uitgezet. Roel bleek een kenner van dit gebied te zijn, maar tsja..................een paar keer links, gevolgd door een paar keer rechts, gevold door een paar keer rechtdoor dan ben je al snel een kanjer in het "land der Limburgers/blinden". Deze middag hebben we als groep gefietst en dat ging formidabel, geen wanklank vernomen. De beklimmingen waren somtijds van een zwaar kaliber, kort maar wel af en toe heftig. Onderweg keerden we toch nog - na een lekke band - terug in de 18e eeuw. Na een platte band kwam er nog iemand aanzetten met een pompje, je schrikt je rot. Gelukkig zijn er ook nog moderne leden in onze vereniging met patronen in hun bezit. I.v.m. privacy redenen kan ik niet ingaan op het feit wie nog in de 18e eeuw leeft, wel te verklappen valt dat hij op de Walcherseweg 216 te Middelburg woont. Na een tocht van zo'n 50 km. kwamen we terug op de douchelocatie. In de avonduren was er een gezamelijke maaltijd in het restaurant. Het moet gezegd, dat had Piet/Rob perfect geregeld, een heerlijke spaghetti schotel met een omvang waardoor weegschalen gelijk doorsloegen. De gesprekken aan tafel, laat ik duidelijk zijn.........het ging weer eens over "vroeger", sommigen keerden zelfs terug in de jaren vijftig.

Zaterdag 28 september 2013
Na een goede nachtrust vandaag de tocht der tochten. De groep werd in goed onderling overleg (dus zonder de rijdende fietsende rechter) gesplitst. Een A-groep en een B-groep. Dus ter verduidelijking een oude groep (A-groep) en een stokoude groep (B-groep). Omdat ik natuurlijk -lid zijnde van de TC Walcheren-nog lang lid wil blijven van deze fabuleuze vereniging kan ik de samenstelling van deze groepen niet vermelden op deze site. De route van de A-groep werd uitgezet door wederom Roel (u weet wel, dat lid van een paar maal links, enz.) met medewerking van zijn knecht Johan F. Een perfecte rit van 100 km. Alles kwam er in voor, dalen, klimmen, vals plat enz., enz. Chapeau overigens aan onze beste daler genaamd Bart Nibali, onverschrokken reed hij bij binnenkomst van de dorpjes alle de daar aanwezige provincialen om ver. Maar serieus wat een daler, klasse. De bergkoning was naast Johan onze Frank, maar ja, een tocht duurt soms langer dan 70 km.................... Gerard reed overigens nog dubbele afstanden, éénmaal boven zijnde ging hij de achterblijvers nog eens ondersteunen, wat een teambuilding. En dat terwijl Gerard eigenlijk lui van aard is, sporten doet hij maar zelden. En tot slot moest onze toporganisator Rob alle schaapjes bij elkaar houden, wat een taak. De andere groep (B-groep) heeft schijnbaar onder leiding van Shell Piet ook een tocht afgelegd van 100 km. Hij moest op sleeptouw nemen : drie Leentjes, Harry en Johan G. Ze waren op dezelfde tijd van start gegaan en waren op dezelfde tijd terug als de A-groep, over betrouwbaarheid gesproken van die stokoude groep. Gelukkig heb ik gezien het bovenstaande nog steeds niet de groepen kenbaar gemaakt. Bij terugkomst werd besloten om deze keer van de kaart te kiezen v.w.b. het eten betreft.
Dan moest er wel 10,00 euro worden bijbetaald. Wat een gesteun en gekreun van al die aanwezige vutters en AOW-ers gaf dat te weeg gezien de politieke beschouwingen van de afgelopen dagen. Sommigen werden de afgelopen maanden zelfs met 4,00 euro gekort betreffende hun maandelijkse wedde. De gesprekken aan tafel gingen over, u raadt het al, "vroeger". Ging het dan ook nog over fietsen dacht u, welnee, de gesprekken gingen over volkstuintjes, verkoop van bramen, planten van spruiten enz., enz. Daarna was deze fenomenale dag weer helaas weer al ten einde.

Zondag 29 september 2013
Evenals vrijdag werd ook op deze zondag gekozen voor een gezamelijke rit. Wederom een heel erg mooi route deze maal uitgezet door onze aller Frank. Veiligheidshalve had hij gekozen voor een afstand van 50 km. Volgens zijn zeggen was dat voor een ieder van ons team een afstand die te behappen was. Want zelf kan Frank natuurlijk best wel meer dan
70 km. fietsen, dat hadden we zaterdag immers geconstateerd...................... De route was zeer afwisselend, klimmen, dalen, bossen en zeer veel andere racefietsers. Je kon duidelijk merken dat een ieder steeds meer gewend raakte aan het parcours. Niemand van de leden van de TC Walcheren hoefde een voet aan de grond te zetten bij de beklimmingen. Het weerbeeld was ons goed gezind deze dagen, een lekker zonnetje voor al die oude spieren/mannen. Helaas was ook deze dag weer snel ten einde. De schoonmaakwerkzaamheden konden beginnen, zonder Chantal. Alles werd zeer netjes opgeleverd, onze huisjesmelker Piet Shell heeft dan ook verschillende complimenten in ontvangst kunnen nemen. Verder werden er ook nog prijzen uitgedeeld naar het beste huisje. Dat ging met vlag en wimpel naar huisje nummer 74. Op allerlei gebied scoorden de pedaleurs van deze woning het hoogst. De criteria waren sympathiekheid, de beste klimmers, de joviaalste, de fatsoenlijkste, de beste fietsen qua merk en het rustigste. Wie deze drie leden waren, daarvoor wordt een prijsvraag uitgeschreven onder de overige niet deelnemende leden van de TC Walcheren. De inzending kan schriftelijk worden gepleegd op de afsluitingstocht op zaterdag 12 oktober 2013. De prijs, een avondje stappen met Chantal. U kunt uw beantwoording op 12 oktober 2013 inleveren bij Leen L, die is namelijk niet chanteerbaar. Na een goede thuisreis waren deze dagen helaas ten einde.

Serieus
Een ieder hartelijk dank voor de fantastische dagen. Fabuleus georganiseerd door Rob ! Geen (zoals dat heet in wielertermen) "haantjesgedrag", geen gezeur over snelheden. Neen, een ieder hield rekening met elkaar. En zo dient het ook te zijn bij de TC Walcheren.
En op het einde van deze driedaagse kwam er nog een hoogtepunt i.v.m. het boven gesitueerde. De term "vroeger" werd vervangen door de "toekomst". Klasse !
Er werden weer al volop plannen gemaakt voor 2014. En dat was de winst van deze drie dagen, een ieder had het zo naar zijn zin gehad, dat er vooruit gekeken werd naar het volgende seizoen op de racefiets.
Nogmaals allen dank voor de gezellige dagen.

Ronnie.
 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Gerard Verhulst
forum
Aantal berichten: 10
13-10-2013 | Simpelveld 2
Prachtig verslag van de drie daagse.
Na je pensionering kun je zeker als renner/schrijver je uitkering op peil houden.

Gerard