Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Mountainbiketocht Sas van Gent

Begin forum > Mountainbiken > Mountainbiketocht Sas van Gent 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 69
27-10-2013 | Mountainbiketocht Sas van Gent
Op zaterdag 27 oktober 2013 was het eindelijk dan zo ver waarop velen hadden gewacht. De mountainbike toertochten konden een aanvang gaan nemen. Traditioneel was als eerste toertocht gekozen voor de rit te Sas van Gent. Nooit verkeerd, immers in die streken is het walhalla van de beschaving ontstaan. Ook het weer was ideaal, echt mountainbike weer, te weten buien en heel veel wind was ons deel volgens de voorspellingen. Nu viel het met de regen wel mee, maar dat is altijd het geval in dit gedeelte van ons Nederland. De buienradar had voor de zoveelste maal ongelijk. Eigenlijk zou in elke toerclub verboden moeten worden om het woord "buienradar" in de mond te nemen. Overigens deze tocht in Sas van Gent is fantastisch. Een heerlijk evenement om een start te maken met het nieuwe winterseizoen. Niet direct loodzwaar en de regelmatig terugkerende asfaltstroken (van korte duur overigens)om weer even op adem te komen voor het volgende bos traject. De gehele route was ondanks de natte periode heel erg goed fietsbaar. De uitpijling was duidelijk en fabuleus kenbaar gemaakt. Helemaal formidabel was de opkomst van de leden van de TC Walcheren, acht coureurs te weten : Tom Louwerse, Leen Louwerse, Bart Stroo, Jan Beije, Rob de Paauw, Piet Boogaard, Hans de Jonge en Ronnie Krocke. Als we elk weekend deze opkomst kennen dan wordt het een grandioos seizoen. We kozen vanzelfsprekend allemaal voor de langste afstand. Want bikkels zijn we en zullen we blijven tot eind maart 2014. Ook het rustpunt was perfect geregeld, de versnaperingen waren kwantitatief en kwalitatief op orde. Gelukkig was er in onze club geen aanhanger van de Partij voor de Dieren aanwezig, want de koeien stonden tot hun uiers in de modder bij het rustpunt. Ook nog een stuk in Belgie gefietst, nog geen crisis merkbaar daar, wat een huizen ! In goed (?) overleg hebben we de groep gesplitst in twee groepen, waardoor een ieder op zijn niveau de tocht kon voltooien. Tevens was merkbaar dat het seizoen pas is opgestart, alles schakelde nog naar behoren en nog geen gepiep en gekraak te horen, dat zal over enkele weken anders zijn is de verwachting. Hoewel sommige fietsen zullen nooit piepen of kraken, komen de schuur niet uit.............. Kortom een geslaagde dag. Volgende week ( zondag 3 november 2013) gaan we naar Roosendaal, u kunt zich opgeven via de bekende kanalen. Ook als u geen mountainbiker bent, ga de uitdaging eens aan en geef u op. We gaan zelfs de professionele kant op, er wordt een opkomstklassement bijgehouden. De winnaar van dit klassement krijgt een prijs, des te meer een reden om u aan te melden.
En Roosendaal had het vorig seizoen 1200 deelnemers, dus niet zo maar een tochtje. Verder vertrekken we nooit voor dag en dauw. Integendeel, na een zware werkweek is het wel lekker om op het gemakje op te starten op de zondag. In het tweede gedeelte van de tocht vertrekken levert nog een groot voordeel op, het is meestal een stuk rustiger op de route dan.
Dus wat houdt u tegen.
 
Tom  Louwerse

Auteur: Tom Louwerse
supervisor forum
Aantal berichten: 93
29-10-13 | Mountainbiketocht Sas van Gent
271013_213554_buienradar.png

Weer gigantisch mooi gesproken Ron!

Er was trouwens nog één persoon extra aanwezig. Introducé Adrie Brouwer, collega van mij die zonder te klagen op z'n 29er de 54 km heeft afgelegd. Dit zonder heel veel MTB ervaring....

En nog wat: Het bestuur heeft zoveel vertrouwen in het MTB verhaal dat men zelfs overweegt ons (Tommie en Ronnie) op te nemen in de toercommissie. Ãén van de voordelen is dat de reiskosten gedeclareerd kunnen worden.
Dat kan dus ook al geen beletsel zijn mee te rijden met de MTB tochten!

Vraag ook eens een collega of kennis mee.

Enneeh Ronnie: Wat dacht je van de volgende tekst voor je handtekening op het forum: Buienradar? Wat nou buienradar.

Groeten Tom

P.S: De uitnodigingen voor Roosendaal zijn verstuurd. Hier staat helaas een foutje in: aanmelden voor 27 oktober moet zijn aanmelden voor 31 oktober. Voor de volledigheid....

Blubs! Waar is d'r blubs? 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 82
28-10-2013 | Mountainbiketocht Sas van Gent
Zoals altijd een zeer waarheid getrouw verslag van onze vaste verslaggever

En in tegenstelling tot de voorgaande jaren worden de deelnemers bij meedoen aan het eind door de nieuwe commissie op een bolus getrakteerd.
Of dit altijd zo is werd niet bekend gemaakt.

Waar zie je dat nog tegenwoordig?

Gr. Leen

Bij de evaluatie werden de restjes die op de tafel stonden ook nog aanzienlijk minder.
Kijk eens hoe ik ga! 
Cor t Gilde

Auteur: Cor t Gilde
lid forum
Aantal berichten: 112
28-10-2013 | Mountainbiketocht Sas van Gent
Mooi gesproken door 'Het Orakel van Breskens' ;-) Ik heb de hypothese dat we hier te maken kunnen hebben met Chinese toestanden: reporters die later verklaren gedwongen te zijn om, in dit geval, positieve commentaren te geven. Lekkere start mannen.

--- Remmen is geen optie ---